21 maj 2024

Ugnsrostade potatis

med en krämig fetaoströra

Krispiga Ugnsrostade potatisar med en krämig fetaoströra – eller som vi kallar det på Balkan, hurnibes. Galet gott och passar till det mesta, smakar gudomligt!

Man kan aldrig få för många potatisrecept!  Om jag fick äta resten av mitt liv skulle det självklart vara potatis! Men det är ingen nyhet, ni vet redan det.

Ugnsrostade potatisar med en krämig fetaoströra
ugnsrostade potatis

4 port

45 min

INGREDIENSER

ANNONS:

Edit Template

INGREDIENSER:

  • 900 g potatis (delikatess)
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk oregano, torkad
  • Ca 50 g smör

Fetaoströra:

  • 200 g fetaost
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes (mild)

Till topping:

  • Finhackad persilja
  • Chiliflakes

GÖR SÅ HÄR

 

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen i mindre bitar (skala inte). Lägg dem på en plåt. Krydda med flingsalt och oregano. Täck potatisen med skivat smör (det ska vara mycket smör).
    2. Rosta mitt i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills potatisen är gyllene.
    3. Ta ut potatisen och låt den svalna en stund.
    4. Fetaoströra: Vispa samtliga ingredienser i en matberedare tills fetaosten blir helt slät och krämig.
    5. Lägg upp fetaoströran på en serveringsfat och fördela potatisen över den. Toppa med lite persilja och chiliflakes. Glöm inte att ringa över det överblivna smöret som är kvar i plåten för mer smak.
    6. Servera som förrätt, tillbehör, snacks eller som det är med gott bröd

ANNONS:

Edit Template

Du kanske också gillar

potatissallad med purjolök Zofias kök
Inbakad getost i filodeg
Jasminris-till asiatiska matträtter
Pizza på potatis
potatisbullar med ost och panko.
Krämig potatisgratäng
Pizzabrös zofias kök
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Grönkålsröra med ädelost
potatissallad Zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
brysselkål med parmesanost och panko
Tonfiskröra Zofias kök
tsatsiki Zofias kök
kryddiga klyftpotatis
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Curry kycklingröra
Indiskt ris -Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
turkisk bulgursallad -zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Fluffigt ris Zofias kök
snabb bearnaisesås
Smördegspaj med kantareller
Små cheesecake
entrecôte
Tandoori kycklingspett
Brushetta zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Glaserade morötte Zofias kök

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here