14 mars 2024

Birria tacos

Birria tacos är en smakrik mexikansk tacos som har blivit populär över hela världen. Mina barn älskar det och tycker att det är konstigt att jag inte har recept på bloggen så nu ska det äntligen finnas ett recept dock utan de klassiska Ancho chili torkad chili, de arbol för mina barn gillar inte så stark mat. Så jag hoppade över det. Men skulle du använda dessa chill så är det bra om du blötlägga dem innan.  

Birria tacos -Zofias kök
Birria tacos -Zofias kök

ANONNS:

Edit Template

12 st

30 tim + 3-4 tim

INGREDIENSER

Ingredienser:

  • 1 ½ kg högrev 
  • 1 tsk salt 
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 2 gula lökar 
  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ dl tomatpure
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk mejram,torkad
  • 1 tsk timjan,torkad
  • 1 tsk ingefära, pulver 
  • 2-3 lagerblad
  • 1 tsk chiliflakes 
  • 3-4  st Ancho chili (jag har uteslutit)
  • 3 st torkad chili, de arbol (jag har uteslutit)
  • 1 msk vitvinäger
  • 400 g krossade tomat
  • 8-10 dl vatten
  •  
    • Majstortillas
    • Finhackad lök och koriander för topping
    • Limeklyftor för servering
    • Riven ost

GÖR SÅ HÄR

  1. Hetta upp olja i en stor gryta och stek köttet i omgångar tills det får stekyta och färg, lägg på en tallrik. Ställ åt sidan. 
  2. Skala och skär löken och chilifrukten i grova bitar.

     

  3. Fräs  lök , vitlök och chili i 2-3 minuter i samma gryta som du stekte köttet i. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare 2 minuter.

  4. Lägg tillbaka köttet i grytan och ha i all chili, ta bort fröna ur chili om du vill ha mindre hetta (om du väljer att använda chili). Tillsätt samtliga kryddor. Smula ner buljong och häll på tomater och  vatten. Rör om allt. 
  5. Koka upp först på hög värmen och sänk sedan värmen till medel hög och låt köttet sjuda under lock ca 3-4 timmar, eller tills köttet är mört och går isär.

  6. Ta upp köttet och riv sedan sönder köttet med två gafflar tills bitarna är så stora eller så små som du önskar.

     

  7. Mixa såsen som är kvar i grytan med stavmixer.
  8. Värm upp en stekpanna. Doppa tortillabröd  hastigt i såsen och stek i en torr pannan. Fyll den med det rivna köttet och riven ost. Vik ihop bröden och stek  lite till på båda sidor. 
  9. Servera birria tacos med en skål av såsen som skötta har tillagas i.  Koriander, rödlök, lime, avokado, mango och gräddfil. Servera direkt och njut av Birria tacosen. 

ANNONS:

Edit Template

Du kanske också gillar

Birria tacos -Zofias kök
Yakiniku Zofias Kök
Recept på Balkan Cevapcici av Zofias Kök
Sambosa är en somalisk maträtt
Köttfärsgratäng med potatismos
Lövbiffswok med asiatiska smaker 3
Fyllda paprikor Zofias Kök
Köttbullar med hemgjord potatismos och brunsås
Maklouba zofias kök
Färsfyllda paprikor
Julköttbullar
rikadeller i mustig tomatsås
Içli köfte zofias kök

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here