Jag vet att ni gillar min Raffaello cheesecake så nu finns den även i glas nu. Cheesecake i glas passar perfekt att göra när du vill ha en snabbt och gott efterrätt.
ANONNS:
4-6 port
1 timme
INGREDIENSER
Ca 150 g vaniljrån
100 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosgrädde (vispbar)
250 g mascarpone eller färskost
1 dl florsocker
1 dl sötmandlar (rostade & grovt hackade)
½ dl kokosflingor
4 st Raffaello bollar
Gör så här:
Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor. Lägg åt sidan.
Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna.
Vispa ihop mascarpone och kokosgrädde krämigt med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen, och vänd försiktigt med en slickepott till allt har gått ihop.
Varva rån-smulor med och cheesecake-fyllningen, mandlar och kokosflingor 4 i glas.
Dekorera med raffaellobollar eller vit choklad, som du enkel hyvlar med en osthyveln till breda flaggor.
Ställ i kylskåpet och låt en stund. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen så det krämig.