Raffaello cheesecake i glas 

16 april, 20232

 

Jag vet att ni gillar min Raffaello cheesecake så nu finns den även i glas nu. Cheesecake i glas passar perfekt att göra när du vill ha en snabbt och gott efterrätt. 

ANONNS:

4-6 port

1 timme

INGREDIENSER

  • Ca 150 g vaniljrån
  • 100 g vit choklad
  •  2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosgrädde (vispbar)
  • 250 g mascarpone eller färskost
  • 1 dl florsocker 
  • 1 dl sötmandlar (rostade & grovt hackade)
  • ½ dl kokosflingor 
  • 4 st Raffaello bollar

 

Gör så här:

  1. Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor. Lägg åt sidan.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna.
  3. Vispa ihop mascarpone och kokosgrädde krämigt med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen, och vänd försiktigt med en slickepott till allt har gått ihop.
  4. Varva rån-smulor med och cheesecake-fyllningen, mandlar och kokosflingor 4 i glas.
  5. Dekorera med raffaellobollar eller vit choklad, som du enkel hyvlar med en osthyveln till breda flaggor.
  6. Ställ i kylskåpet och låt en stund. Ta sedan fram desserten en stund  innan serveringen så det krämig.

ANONNS:

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.