Rafaelle cheesecake

11 Maj 2023

Raffaellobollar många känner till som säljs oftast under jultiden och nyår. Och tänk dig en hel cheesecake av raffaello! Kombination av lätta, spröda kex, en krämig fyllning, rostade mandlar och kokos, lätt beroendeframkallande. Jag kan aldrig få nog av denna cheesecake. Nu har jag bara uppdatera med nya bilder men samma gammal recept. 

Tips! Det går jättebra att frysa cheesecake sedan tina i kylen några timmar innan serveringen. 

10-12 bitar

1,5 tim

Ingredienser

       Brotten:

 • 250 g vaniljrån (Jätten Vanilj)
 • 1,5 msk kokosolja eller 20 g smält smör

Fyllning:

 • 300 g naturell färskost
 • 2 dl kokosflingor
 • 200 g vit choklad
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 4 dl vispgrädde
 • 1 burk sötad kondenserad mjölk ( 397 g)
 • 50 g sötmandlar, rostade & grovt hackade  

Garnering:

 • 0,5 dl kokosflingor
 • 8 st Raffaello bollar

 

Gör så här:

 

 1. Klä en springform 22-24 cm i diameter med bakplåtspapper, både botten och sidor av formen.

   

 2.  Mixa vaniljrån och i en matberedare. Tillsätt kokosolja och mixa lite till.

   

 3. Tryck ut massan i springform. Ställ i frysen under tiden du förbereder fyllningen.

   

 4. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält över ett vattenbad eller mikron i en halv minut i taget och rör om tills chokladen har smält helt. Låt sedan chokladen svalna i rumstemperatur. Rör om då och då.

   

 5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljsocker  med en elvisp på medelhastighet till en fast och konsistens. Blanda mer i den smälta chokladen, kondenserad mjölken i omgångar och vänd försiktigt med en slickepott. Rör ner   kokosflingor. 

 6. Häll hälften av smeten i formen. Grovhacka mandeln och strö över cheesecake. Fördela  resten av cheesecake smeten jämnt över mandlar och strö över kokosflingor. Ställ cheesecake i kylskåpet och låt stelna minst 4 timmar eller frysen 30-45 minuter. 
  timmar. 

 7. Låt cheesecake stå en stund i rumstemperatur innan serveringen då smakar den som bäst. 

ANNONS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.