Nattjästa morotsfrallor

SEPTEMBER 07, 2022

Hur härligt är inte det att känna doften av nygräddat bröd på morgonen? Känsla är helt MAGISKT! Ett riktigt gott och enkel bröd som inte behöver så mycket ansträngning eller att knådning. Släng ihop en deg innan du går och lägger dig och låt jäsa under natten, baka ut och grädda på morgonen.

7-8 st

30 Min

Ingredienser: 

 • 10 g färsk jäst eller 2 tsk torr 
 • 5 dl kallvatten
 • 1 tsk strösocker 
 • 2 tsk salt
 • 2 msk olivolja eller matolja
 •  12,5 dl  vetemjöl special ( + 1 dl till utbakning)
 • 3 dl finrivna morötter ( 2 st lagom stor)

Gör såhär:

 1.  kvällen: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olja och socker. Blanda runt. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången. Arbeta till en deg med en träslev, utan att  knåda (degen ska vara lite klibbig). 
 2. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner morötter och plasta in bunke med plastfolie och låt  jäsa i rumstemperatur över natten (8–10 tim ). 
 3. På morgonen: Sätt ugnen 225 grader.
 4. Häll ut degen på en väl mjölat bakbord. Knåda inte utan vik degen mot dig några gånger. Dra sedan degen till en rektangel och skär lika stora delar. Lägg på en plåten klädd med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och gör ett snitt i mitten eller klipp med en sax.
 5. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills bröden fått en gyllenbrun färg. Låt svalna på plåten utan bakduk.TipsSläng in två st isbitar i botten av ugnen när du grädda brödet  ( is använder man för att få en brödet saftig och brödet får en härlig skorpa).  

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.