Nattjäst ostfralor

JANUARI 15, 2022

Nattjäst bröd är både enkelt och galet gott. Det jag gillar mest med nattjäst bröd att degen får jäsa lägen med lite jäst och utvecklar mer smak.

Igår inna jag skulle gå till sängen kom jag på att jag ville äta nybakat bröd på morgonen. Så jag gick raka vägen till köket och satte ihop en deg som fick jäsa över natten i rumstemperatur och sedan bara att baka ut på morgonen, grädda och njut! 

7-8 st

30 Min

Ingredienser:

  • ca 10 g färskt jäst 
  • 5 dl kallt vatten
  •  9 dl vetemjöl 
  • 1 tsk salt 
  • 2-3 msk matolja 
  • 1 tsk flytande honung eller socker 

Garnering:

  • ca 2 dl valfri riven ost
  • vatten eller ägg, till prnsling
Gör så här:

  1. På kvällen: Smula jästen i en stor bunke och lös upp med vatten. Tillsätt olja, honung, salt och jobba in lite i tagen av vetemjölet. Arbete till en smidig deg (degen ska vara lite kletig). Sätt plastfolie över bunken och låt degen jäsa över natten i rumstemperatu.  
  2. På morgonen: Ta upp den på en mjölad bord (knåda inte)  och dela degen till 8 delar. Rulla till bullar, tänk på att jobba med degen försiktigt för att behålla bubblor i degen.
  3. Lägg bullarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30-35 minuter. 
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla bullar med vatten och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen  i 12-14 minuter. 

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

Fluffig bröd

Giffelbröd

Saftiga och mjuka gifflar 5 nov 2023 12 st 1,5 INGREDIENSER 30 g färsk jäst 5 dl varmvatten, fingermat  50 g smör, rumsvarmt 1 msk

Till Receptet »
Knådfria frallor Zofias kök

Knådfria frallor

Knådfria frallor 18 aug 2023 Dessa frallor behöver ingen knådning utan man bara rör ihop samman alla ingredienserna, låt degen jäsa i kylen över natten

Till Receptet »
Formfranska

Formfranska

Formfranska 18 aug 2023  Perfekt som tillbehör till soppor men är också jättegott att rosta till frukost. Ett riktigt saftig och fluffigt bröd.  Receptet ger

Till Receptet »
Pogača

Pogača

HEM> RECEPT> BALKAN MAT> Pogača Pogača 15 aug 2023 Pogača är ett bröd som inte behöver jäsa, ett traditionellt  bröd på hela Balkan.  Brödet passar utmärkt

Till Receptet »

Recept som kommer få dig lyckas i köket.