Vad vore en mustig gryta utan Naanbröd. Älskar att doppa i grytor! 🤤.. Det är Naanbrödet steker du enkel i torr stekpanna och sedan pensla med smält smör, vitlök och örter. Så galet gott!
Ca 6 St
20Min
Ingredienser:
1,5 dl yoghurt, naturell
1 dl mjölk
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
30 g smör, smält
5,5 dl vetemjöl ( jag har använt vetemjöl special)
GÖR SÅ HÄR:
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Arbeta ihop till en deg och låt den vila i 20 minuter under plastfolie.
Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till ett boll. Kval sedan tunt ca 0,5 cm tjock.
Stek brödet i en torr stekpanna på medelvärme 1 minuter på varje sida tills brödet får färg och blir genomstekt.
Smält smöret och blanda ihop med pressad vitlök och örter. Pensla bröden med smöret och njut med en mustig gryta.
ANNONS:
INGREDIENSER
400 g färsk filodeg
220 smör
220 smör
SIRAP
3 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
Citronsaft av 1/2 citron + skal
1 kanelstång
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING
Ca 3 dl finhackade valnötter
GÖR SÅ HÄR
1.Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sedan koka på svag värme 5-7 minuter.
2. Smäll smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Finhacka nötterna eller mixa i en blandare.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Lägg filodegen ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över.
6. Lägg ett ark filodeg på bänken och pensla med smält smör, lägg på ett ark och pensla igen, gör om detta tills du har 3 stycken filodegs-ark på varandra.
7. Lägg nötter längst ut på filodeg kanten längs långsidan och rulla ihop med hjälpa av en pinne. Krama sedan rullen med två händer och skrynkla ihop (se video).
8. Upprepa med resterande ark och fyllningen.
8. Pensla med resten av smöret och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills de är gyllene.
9. Ta ut baklavan, häll över den kalla sirapen och strö över pistagenötterna.
10. Låt gärna stå 10-12 tim eller över natten innan baklava serveras.