Nattjäst-bröd

JANUARI 08, 2022

Hur härligt är inte det att känna doften av nygräddad bröd på morgonen? Ett riktigt gott och enkel bröd som inte behöver så mycket ansträngning eller att knåda. Slänt ihop en deg innan du går och lägger dig och ställ den in i kylen.

8 St frallor

1,5 h

Ingredienser: 
 • 20 g jäst
 • 5 dl vatten
 • 1 msk honung
 • 1 msk salt
 • 2 mak olivolja eller matolja
 • 9,5-10 dl  vetemjöl special, eller annat sort funka bra

Gör så här:

 1.  Kväll: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen upplös.  Häll i salt och honung och olja.
 2. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången.  Blanda om med en stor träslev, utan att du behöver knåda och degen ska vara lite kladdig.  Ringla över lite olja, plasta in bunke med plastfolie in i och ställ in i kylen över natten.
 3.  På morgonen: Värn upp ugnen på  225 grader.
 4. Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte utan vik degen mot dig 2x  till en rektangel ca 2 cm tjock och skär till ca 8 st. eller  så stora bitar du önskar. Lägg över på plåten kläd med bakplåtspapper ( strö på även mjöl på bakplåtspapper)  strö sedan över lite mjöl eller mannagryn på frallor och skär eller klipp  en snitt i mitten.
 5. Grädda mitt i ugnen  på 225 grader i ca 18-20  minuter, eller tills bröden fått en gyllenbrun färg. Släng in två st. isbitar i botten av ugnen när du sätter in bröden. ( is använder man för att få en saftig bröd och brödet får en härlig skorpa) . Låt svalna på plåten.
  Njut medan brödet är fortfarande  varm och härlig.
 
 
 

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.