Ett knaprigt och glutenfritt fröknäcke

JANUARI 08, 2022

Fröknäcke är ett nyttigt och mättande, dessutom det är helt glutenfritt. Knäckebröd passar såklart vid alla tillfälle men nu under juletider älskar jag fröknäcke till julbordet och ostbrickan eller varför inte göra någon extra glad i jul genom att ge bort en färdig frömix.? det brukar jag göra och det uppskatas verkligen.

1 Plåt ca 16 st

1,5 h

Tips: Smaksätt med julkryddor som t.ex 1 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kanel blir super gott.

1 plåt (16 st)

Ingredienser:

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl chiafrö
  • 1 dl linfrön
  • 4 dl hett vatten
  • 1 dl oliv eller solrosolja
  • 1 tsk salt

 

Gör så här:
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Häll i kokande vatten och olja, rör om allt. Låt stå i ca 15-20 minuter tills vattnet sjunkit in i fröna.
  3. Sätt ugnen på 160 grader. 
  4. Klä en plåt 30×40 cm med bakplåtspapper. 
  5. Häll ut smeten i plåten och kavla med en bakplåtspapper på. Dra bort sedan bakplåtspapper och skär i önskade stora rutor, toppa med lite flingsalt och mera frön om det önskas.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. När 20 minuter är kvar av grädningstiden öppna ugnsluckan för att släpp ut fukt och stäng sedan igen. 
  7. Låt knäckebrödet stå kvar i ugnen i eftervärmen en stund.
  8. Låt knäckebrödet svalna helt på plåten. 
  9. Förvara knäckebrödet i en burk med lock på. 

ANNONS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.