Tikka masala med Paneer-ost istället för kyckling och det gjorde succé här hemma. Snabbt, gott och enkelt.
6 St
1 h
ingredienser:
1 förp paneer (225 g)
1 gul lök
1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 burk krossade tomater ( 400 g)
2 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Krm cayennepeppar
1-2 msk hackad persilja
70 g
babyspenat
Olja till stekning
Gör såhär:
Skala och hacka löken, paprika och vitlök. Fräs på medelvärme i olja utan att den får färg. Tillsätt tomatpuré och låt det fräsa några minuter.
Krydda garam masala, cayennepeppar, salt och peppar.
Tillsätt krossade tomater, blanda ner grädden och låt småputtra några minuter.
Skär paneer-osten i små tärningar och lägg ner i såsen. Låt sedan småputtra på låg värme. Tillsätt spenat och låt stå i ca 1 minut tills spenaten mjuknat.
Toppa med persilja och servera med ris och naanbröd.
ANNONS:
INGREDIENSER
400 g färsk filodeg
220 smör
220 smör
SIRAP
3 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
Citronsaft av 1/2 citron + skal
1 kanelstång
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING
Ca 3 dl finhackade valnötter
GÖR SÅ HÄR
1.Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sedan koka på svag värme 5-7 minuter.
2. Smäll smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Finhacka nötterna eller mixa i en blandare.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Lägg filodegen ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över.
6. Lägg ett ark filodeg på bänken och pensla med smält smör, lägg på ett ark och pensla igen, gör om detta tills du har 3 stycken filodegs-ark på varandra.
7. Lägg nötter längst ut på filodeg kanten längs långsidan och rulla ihop med hjälpa av en pinne. Krama sedan rullen med två händer och skrynkla ihop (se video).
8. Upprepa med resterande ark och fyllningen.
8. Pensla med resten av smöret och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills de är gyllene.
9. Ta ut baklavan, häll över den kalla sirapen och strö över pistagenötterna.
10. Låt gärna stå 10-12 tim eller över natten innan baklava serveras.