Edit Template

26 februari 2021

Ugnsbakad lax

Laxsida med asiatiska smaker, blir både saftig och smakrik den kan serveras varm eller kall blir lika god. Enkelt, lättlagad och galet gott! 

ANNONS:​

4-6 port

15 min

INGREDIENSER

  • 1 laxsida (1 400 g)
  • 3 vitlöksklyfta, finrivet
  • 2 msk kinesisk soja 
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • ca 2–3 msk finhackad persilja 
  • 1/2 dl olivolja eller rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1/2 chilifrukt (kan utesluta)
  • 1/2 gul paprika
  • 1 msk sambal
  • 1 msk farinsocker eller honung
  • 1 tsk svartpeppar 
  • Saft av 1 citron
  • 2 krm flingsalt 

Garnering:

  • Sesamfrön
  • 1 citron

GÖR SÅ HÄR 

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål och ställ åt sidan.
  3. Klä en plåt med dubbla ark-aluminiumfolie och lägg laxsidan på plåten, och vik upp kanterna på folie. Häll över marinaden på hela laxen, toppa med citronskivor och persilja.
  4. Baka laxen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Testa gärna att laxen är genomstekt. Toppa med finhackad persilja och sesamfrön.

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template