Nattjäst bröd

JANUARI 06, 2021

Nattjäst bröd är både lyxig och praktiskt. Otroligt gott bröd som går fort att göra på morgonen eftersom det fått jäsa i kylen över natten.

1 Limpa

60 Min

Ingredienser:
  • 8,5 vetemjöl special
  • 10 g färsk jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung eller sirap
  • 2 msk naturell rapsolja
  • ca 3 msk olivolja
Gör så här:
  1. På kvällen: Häll vattnet i en bunke och smula ner jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt, honung och olja och rör om. Tillsätt vetemjöl. Ta lite i taget och rör tills du får ihop degen. Degen behöver inte knådas länge.
  2. Smöra en bunke med olivolja och flyta över degen. Täck bunken med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
  3. På morgonen: Ta upp degen på en mjölad bänk och vik sedan den två gånger över sig själv (gör som ett paket) ställ sedan degen på en mjölad bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur ca 30-40 min
  4. Värm upp ugnen till 225 grader med en bakplåt i mitten av ugnen.
  5. Ta upp försiktigt degen på den varma bakplåten tillsammans med bakplåtspapper, snitta önskade mönster på bröder och sätt in i ugnen.
  6. Sänk värmen till 200 grader och grädda brödet i mitten av ugnen ca 40-50 min.
  7. Låt brödet svalna utan bakduk på plåten.

ANNONS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.