Mjuk pepparkaka cream cheese frosting

DECEMBER 04, 2020

Mjuk pepparkaka med kardemumma frosting.  Klassiska smaker med allt tillsammans smaka ljuvligt gott. 

Att tänka på– viktigt att både smör och Philadelphiaost är rumsvarm till  frosting

10-12

45 Min

INGREDIENSER

Kaka

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kardemumma

Cream cheese frosting:

  • 300 g färskost, rumsvarmt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Smörj och bröa en formen 22-24 cm i diameter (jag har använt kokosflingor).
  3. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Ställ åt sidan.
  4. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt i en bunke.
  5. Blanda de  torra ingredienser i en bunke.
  6. Rör ner mjölk och samt de torra ingredienserna i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna på galler.
  8. När kakan har svalnat dela den i två.

    Cream cheese frosting:

  9.  Vispa smöret i några minuter. Tillsätt florsockret och vaniljsockret och vispa i ett par minuter till.  Tillsätt färskost och vispa till en krämig frosting.
  10. Fyll en spritspåse med tyll eller bre en lag med frostingen. Lägg på andra delen och spritsa resten av frostingen. Pudra med  florsocker.
  1.  Ställ kaka i kylen. Ta fram ca 30 minuter innan servering.

ANNONS:​

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​