17 juni 2024

Små matiga cheesecake

Läckert och otroligt goda -Små cheesecake med laxröra.
En matig variant på cheesecake med krämig färskost- fyllning. Servera som förrätt eller tillbehör.

Små cheesecake

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 1 pack kex Tuc ( 100 g)
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
  • 100 g gravad lax 
  • 150 g färskost (gärna smaksatt med vitlök)
  • 2 msk majonäs
  •  ½ gurka 

Garnering:

  • 20 g gräslök  
  • Kexsmulor 
  • Färsk timjan 

GÖR SÅ HÄR

 

  1. Börja med att mixa kexen, ruccola och olivolja till fina smulor. 
  2. Blanda finskuret lax, färskost och finhackad gurka, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ringen i en serveringsfat och trycka kex-massan och fördela jämnt röran (spara lite till garnering. Om du inte har en ring- använd en liten skål klädd med en plastfolie. Lyft upp med hjälp av plastfolie och lägg över på tallrik. Dra försiktigt bort plastfolie.   
  4. Garnera med finhackad gräslök och kexsmulor. Ställ i kylen en stund innan serveringen.  
Smörgåstårta -zofias kök

Du kanske också gillar

Brushetta zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
potatissallad Zofias kök
Glaserade morötte Zofias kök
Pizza på potatis
snabb bearnaisesås
potatissallad med purjolök Zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Jasminris-till asiatiska matträtter
entrecôte
Ugnsrostad potatis Zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
Fluffigt ris Zofias kök
brysselkål med parmesanost och panko
Pizzabrös zofias kök
turkisk bulgursallad -zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Inbakad getost i filodeg
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Tandoori kycklingspett
Krämig potatisgratäng
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Tonfiskröra Zofias kök
Curry kycklingröra
kryddiga klyftpotatis
tsatsiki Zofias kök
Små cheesecake
Smördegspaj med kantareller
Indiskt ris -Zofias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket. 

Add Your Heading Text Here