Recept på:

Tsatsiki

Vad vore grillad kycklingspett utan tzatziki? Jag älskar verkligen att Tzatziki passar till det mesta och bland det bästa jag vet att äta Tzatziki  men  vitlöksbröd eller bara ställ fram  som dippa och njut!

4 -6 port

15 min

INGREDIENSER

  • 5 dl Grekisk yoghurt ( 10 %)
  • 1 gurka
  • 3 vitlöksklyftor, pressad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald 

 

GÖR SÅ HÄR

1. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg i en sil eller kökshandduk och pressa ut det mesta av vätskan från gurkan.

2. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser. Toppa ev med svarta oliver och timjan eller oregano.

3. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser, pressa ut vätskan från gurkan så mycket som det går och blanda in i yoghurt.

4. Toppa med svartpeppar, olivolja och oregano.Ställ gärna i kylen en stund innan Tzatziki serveras.

Du kanske också gillar

entrecôte
Brushetta zofias kök
kryddiga klyftpotatis
Fluffigt ris Zofias kök
potatissallad med purjolök Zofias kök
Vattenmelonsalad med jordgubbar
Glaserade morötte Zofias kök
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
potatissallad Zofias kök
snabb bearnaisesås
Tandoori kycklingspett
Smördegspaj med kantareller
Grönkålsröra med ädelost
Jasminris-till asiatiska matträtter
brysselkål med parmesanost och panko
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Indiskt ris -Zofias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.