Edit Template

Recept på:

Tsatsiki

Vad vore grillad kycklingspett utan tzatziki? Jag älskar verkligen att Tzatziki passar till det mesta och bland det bästa jag vet att äta Tzatziki  men  vitlöksbröd eller bara ställ fram  som dippa och njut!

4 -6 port

15 min

INGREDIENSER

  • 5 dl Grekisk yoghurt ( 10 %)
  • 1 gurka
  • 3 vitlöksklyftor, pressad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald 

 

GÖR SÅ HÄR

1. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg i en sil eller kökshandduk och pressa ut det mesta av vätskan från gurkan.

2. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser. Toppa ev med svarta oliver och timjan eller oregano.

3. Skala och riv vitlöken. Blanda ihop alla ingredienser, pressa ut vätskan från gurkan så mycket som det går och blanda in i yoghurt.

4. Toppa med svartpeppar, olivolja och oregano.Ställ gärna i kylen en stund innan Tzatziki serveras.

Du kanske också gillar

kryddiga klyftpotatis
Brushetta zofias kök
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Krämig potatisgratäng
Tonfiskröra Zofias kök
Curry kycklingröra
Jasminris-till asiatiska matträtter
Vattenmelonsalad med jordgubbar
potatisbullar med ost och panko.
Tandoori kycklingspett
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
turkisk bulgursallad -zofias kök
Hemgjorda tunnbrödskex
Pizzabrös zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Smördegspaj med kantareller
brysselkål med parmesanost och panko
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
potatissallad Zofias kök
tsatsiki Zofias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.