Edit Template

30 Jan 2025

Cornflakespanerad

kycklingburgare

Cornflakespanerad kyckling burgare  med min absolut favorit kålsallad!

ANNONS:

Edit Template
kålsallad med majonnäs och sweet chili
Cornflakespanerad kyckling burgare med min absolut favorit kålsallad!

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 2 kycklingfiléer
  • 3-4 dl cornflakes 
  • 1 ägg
  • ½ dl vetemjöl 
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 krm vitpeppar
  • Salt & peppar
  • ½ l  frityrolja

Kålsallad: 

  • ca 500 g spetskål 
  • 1 dl sweet chili
  • ca 1,5  dl majonnäs
  • 1 tsk  japansk soja (den ljusa sojan)
  • 2 tsk sesamolja
  • Salt & svartpeppar 
  • 2 msk sesamfrön, rostade 

Till servering:

  • Hamburgerbröd
  • Kålsallad 
  • Majonnäs eller dressing
  • BBQ-sås Smokey Hickory (från Santa Maria)

GÖR SÅ HÄR

  1. Banka ut kycklingfiléerna lätt så att de blir jämntjocka (ca 1,5 cm tjocka). Dela sen i två. Krydda med salt, peppar och lite av grillkrydda. 
  2.  Krossa cornflakes grovt i en fryspåse och lägg i en skål. I en annan skål, vispa upp ägget. I en tredje skål, blanda vetemjöl, paprikapulver, grillkrydda, vitpeppar, salt och peppar.
  3. Vänd kycklingen först i mjölblandningen, sedan i ägget och till sist i de krossade cornflakes. Tryck till paneringen ordentligt så att den fäster.
  4. Om du ska fritera kycklingen: Hetta upp frityroljan till ca 170 grader i en kastrull eller fritös. Fritera kycklingen i 5–6 minuter per sida tills den är gyllenbrun och genomstekt (innertemperatur ca 70° grader). Lägg den i hushållspapper för att rinna av. Eller tillaga i en Airfryer som jag har gjort.  
  5. Kålsallad: Strimla eller skylla kålen tunt och lägg i ett stort skål.
  6. Blanda majonnäs, sweet chili, sesamolja, salt och peppar.
  7. Häll över dressingen och blanda väl med kålen. Ställ i kylen en stund innan det serveras. 
  8. Rosta hamburgerbröden lätt på en stekpanna. Lägg på  kålsallad,  och en klick majonnäs eller dressing.
  9. Lägg på den frasiga kycklingen och  lägg på lite toppa BBQ-sås Smokey Hickory Santa Maria
  10.  med brödlocket.

 

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template