Cornflakespanerad kyckling burgare med min absolut favorit kålsallad!
ANNONS:
Edit Template
4 port
30 min
INGREDIENSER
2 kycklingfiléer
3-4 dl cornflakes
1 ägg
½ dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
1 krm vitpeppar
Salt & peppar
½ l frityrolja
Kålsallad:
ca 500 g spetskål
1 dl sweet chili
ca 1,5 dl majonnäs
1 tsk japansk soja (den ljusa sojan)
2 tsk sesamolja
Salt & svartpeppar
2 msk sesamfrön, rostade
Till servering:
Hamburgerbröd
Kålsallad
Majonnäs eller dressing
BBQ-sås Smokey Hickory (från Santa Maria)
GÖR SÅ HÄR
Banka ut kycklingfiléerna lätt så att de blir jämntjocka (ca 1,5 cm tjocka). Dela sen i två. Krydda med salt, peppar och lite av grillkrydda.
Krossa cornflakes grovt i en fryspåse och lägg i en skål. I en annan skål, vispa upp ägget. I en tredje skål, blanda vetemjöl, paprikapulver, grillkrydda, vitpeppar, salt och peppar.
Vänd kycklingen först i mjölblandningen, sedan i ägget och till sist i de krossade cornflakes. Tryck till paneringen ordentligt så att den fäster.
Om du ska fritera kycklingen: Hetta upp frityroljan till ca 170 grader i en kastrull eller fritös. Fritera kycklingen i 5–6 minuter per sida tills den är gyllenbrun och genomstekt (innertemperatur ca 70° grader). Lägg den i hushållspapper för att rinna av. Eller tillaga i en Airfryer som jag har gjort.
Kålsallad: Strimla eller skylla kålen tunt och lägg i ett stort skål.
Blanda majonnäs, sweet chili, sesamolja, salt och peppar.
Häll över dressingen och blanda väl med kålen. Ställ i kylen en stund innan det serveras.
Rosta hamburgerbröden lätt på en stekpanna. Lägg på kålsallad, och en klick majonnäs eller dressing.
Lägg på den frasiga kycklingen och lägg på lite toppa BBQ-sås Smokey Hickory Santa Maria