Rågbröd i långpanna

SEPTEMBER 18, 2021

Fantastiskt god frukostbröd i långpanna, mjuka med knapriga havregrynen på toppen. Dessutom är en lättbakat bröd som du inte behöver knådas länge. 

5 st

1,5 h

Ingredienser:

  • 25 g jäst  
  • 5 dl ljummet vatten 
  • 2 msk flytande honung  
  • 1 msk salt  
  • 5 dl rågmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl 

Gör såhär:

  1. Smula jästen i en bunke. Häll  i vatten och rör tills den löst sig. 
  2. Tillsätt resten av vatten, honung, salt, rågsikt och vetemjöl. 
  3. Rör om med en treslev tills degen går ihop, knåda sedan lite lätt, degen ska vara lite kladdig. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie och låt jäsa ca 30 minuter. 
  4. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Släpp upp degen direkt i långpanna och platta ut degen och strö över generös med mjöl. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. 
  5. Sätt ugnen på 225 grader. 
  6. Skär degen i önskade stora rutor, jag har använt en degskrapa. Mjöla emellanåt degskrapa så det inte fastnar deg. Strö över lite havregryn eller mjöl.
  7.  Grädda brödet i mitten av  ugnen ca 15-18  minuter. Låt brödet svalna på galler.

ANNONS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.