Naanbröd

JANUARI 08, 2022

Kvällens middag blev en mustig indisk gryta och såklart ska  serveras med naanbröd, penslat med vitlökssmör. Det blir veterligen magiskt gott! 

Jag har gräddat mina Naanbröd i ugnen på grillfunktion i ca 2-3 minuter. 

6 st Naanbröd

1,5 h

Ingredienser:
  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 tsk torrjäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 3 msk naturell yoghurt

Till pensling:

  • Smält smör
  • 2 vitlöksklyftor, pressat
  • 2-3 msk finhackad persilja
Gör så här:
  1. Blanda vetemjöl, jäst och salt i en bunke. Tillsätt yoghurt, olja och vatten. Blanda samman till en deg. Knåda i ca 5 minuter, till en smidig  deg.
  2. Gnid in degen med lite olja och plasta in bunken och låt degen jäsa i ca 1 timme.
  3. Ta upp degen på en mjölad bakbord och dela i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll.
  4. Sätt ugnen 270 grader på grillfunktion och ställa in plåten så den blir varm.
  5. Kavla ut varje boll till ett tunt bröd och ställ de på en bakplåtspapper.
  6. Ta ut den varma plåten och flytta över brödet.
  7.  Grädda högst upp 2-3 minuter, tills kanter börja bli är gyllenbrunt.
  8. Lägg över bröden på ett fat och pensla med smält smör, pressad vitlök och persilja. Servera på direkten och njut med en mustig grytan. 

ANNONS:​

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.