Kvällens middag blev en mustig indisk gryta och såklart ska serveras med naanbröd, penslat med vitlökssmör. Det blir veterligen magiskt gott!
Jag har gräddat mina Naanbröd i ugnen på grillfunktion i ca 2-3 minuter.
6 st Naanbröd
1,5 h
Ingredienser:
5 dl vetemjöl special
1 tsk torrjäst
2 dl ljummet vatten
1 tsk strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk matolja
3 msk naturell yoghurt
Till pensling:
Smält smör
2 vitlöksklyftor, pressat
2-3 msk finhackad persilja
Gör så här:
Blanda vetemjöl, jäst och salt i en bunke. Tillsätt yoghurt, olja och vatten. Blanda samman till en deg. Knåda i ca 5 minuter, till en smidig deg.
Gnid in degen med lite olja och plasta in bunken och låt degen jäsa i ca 1 timme.
Ta upp degen på en mjölad bakbord och dela i 6 bitar och rulla varje bit till en liten boll.
Sätt ugnen 270 grader på grillfunktion och ställa in plåten så den blir varm.
Kavla ut varje boll till ett tunt bröd och ställ de på en bakplåtspapper.
Ta ut den varma plåten och flytta över brödet.
Grädda högst upp 2-3 minuter, tills kanter börja bli är gyllenbrunt.
Lägg över bröden på ett fat och pensla med smält smör, pressad vitlök och persilja. Servera på direkten och njut med en mustig grytan.
ANONNS:
INGREDIENSER
400 g färsk filodeg
220 smör
220 smör
SIRAP
3 1/2 dl strösocker
3 dl vatten
Citronsaft av 1/2 citron + skal
1 kanelstång
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING
Ca 3 dl finhackade valnötter
GÖR SÅ HÄR
1.Sirap: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sedan koka på svag värme 5-7 minuter.
2. Smäll smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Finhacka nötterna eller mixa i en blandare.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Lägg filodegen ovanpå varandra så att bladen inte torkar ut och lägg en fuktig handduk över.
6. Lägg ett ark filodeg på bänken och pensla med smält smör, lägg på ett ark och pensla igen, gör om detta tills du har 3 stycken filodegs-ark på varandra.
7. Lägg nötter längst ut på filodeg kanten längs långsidan och rulla ihop med hjälpa av en pinne. Krama sedan rullen med två händer och skrynkla ihop (se video).
8. Upprepa med resterande ark och fyllningen.
8. Pensla med resten av smöret och grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter eller tills de är gyllene.
9. Ta ut baklavan, häll över den kalla sirapen och strö över pistagenötterna.
10. Låt gärna stå 10-12 tim eller över natten innan baklava serveras.
För att ge de bästa upplevelserna använder vi teknik som cookies för att lagra och/eller komma åt enhetsinformation. Genom att godkänna dessa tekniker kan vi behandla data som surfbeteende eller unika ID:n på denna webbplats. Att inte samtycka eller återkalla samtycke kan påverka vissa funktioner och funktioner negativt.
Funktionell
Always active
Den tekniska lagringen eller åtkomsten är absolut nödvändig för det legitima syftet att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av abonnenten eller användaren, eller för det enda syftet att utföra överföring av en kommunikation över ett elektroniskt kommunikationsnät.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
Den tekniska lagring eller åtkomst som används uteslutande för statistiska ändamål.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.