MARS 16, 2021

Smörstekt torskrygg med citron & honung

Smör och vitlöksstekt torskrygg smaksatt med citron & honung. Så gott. 

ANNONS:​

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 450 g torskrygg 
  • 4 klyftor vitlök  
  • 1 citron
  •  1 nypa flingsalt &
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk finhackad gräslök 
  • Olivolja, till stekning
  • 50 g smör, till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Krydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur en lite sund. (använder du fryst, tina den i kallt vatten i 30 minuter). 
  2. Skala och skär vitlök i tunna skivor.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlöken i olivolja, utan att den får färg.
  4. Tillsätt smöret och stek torskryggen på medelvärmen på båda sidorna. Sänk sedan värmen och låt fisken vila in i rätt temperatur. 
  5. Riv citronskal och pressa saften från en citron och ringla över honung. Finhacka gräslöken strö på. Använder du en termometer- innertemperaturen ska vara 50-56 grader.
  6. Servera med kokt potatis eller eller potatismos. 

Du kanske också gillar

Lax i citron-och vitlökssås
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Smörstekt torskrygg med citron & honung
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
Ugnsbakad lax med krämig avokado-sås
Krämig laxpasta
Tonfiskpasta
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
Gratinerad lax Zofias kök
Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
ugnsbakat ris med lax
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
Crispy fish tacos
Lax med italienska smaker
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
laxgratäng med kokosmjölk
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Ugnsbakad torskrygg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.