MARS 16, 2021

Smörstekt torskrygg med citron & honung

Smör och vitlöksstekt torskrygg smaksatt med citron & honung. Så gott. 

ANNONS:​

4 port

30 min

INGREDIENSER

  • 450 g torskrygg 
  • 4 klyftor vitlök  
  • 1 citron
  •  1 nypa flingsalt &
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk finhackad gräslök 
  • Olivolja, till stekning
  • 50 g smör, till stekning

GÖR SÅ HÄR

  1. Krydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Låt stå i rumstemperatur en lite sund. (använder du fryst, tina den i kallt vatten i 30 minuter). 
  2. Skala och skär vitlök i tunna skivor.
  3. Hetta upp en stekpanna. Fräs vitlöken i olivolja, utan att den får färg.
  4. Tillsätt smöret och stek torskryggen på medelvärmen på båda sidorna. Sänk sedan värmen och låt fisken vila in i rätt temperatur. 
  5. Riv citronskal och pressa saften från en citron och ringla över honung. Finhacka gräslöken strö på. Använder du en termometer- innertemperaturen ska vara 50-56 grader.
  6. Servera med kokt potatis eller eller potatismos. 

Du kanske också gillar

Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
Crispy fish tacos
Tonfiskpasta
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Gratinerad lax Zofias kök
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
laxgratäng med kokosmjölk
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Ugnsbakad lax med krämig avokado-sås
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
Smörstekt torskrygg med citron & honung
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Krämig laxpasta
Ugnsbakad torskrygg
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
Lax i citron-och vitlökssås
Lax med italienska smaker
ugnsbakat ris med lax

Recept som kommer få dig lyckas i köket.