Minibaguetter som på bageri

JANUARI 08, 2022

Minibaguetter som på bageri. Ni kanske märkte att jag älskar hembakat bröd i alla dessa former. Att baka egna knapriga och fantastisk goda baguetter behöver det inte vara så svårt, i min korta video visa hur jag formar dessa minibaguetter!

10 st minibaguetter

60 Min

Ingredienser:
 •  12-13 dl vetemjöl special
 • 25 g jäst
 • 5 dl ljummet vatten
 • 2 tsk matolja
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk honung
Gör så här:
 1. Rör ut jäst i vatten. Lägg i salt och rör ner honung och olja.
 2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta degen tills allt går ihop. Arbeta resten av mjölet och knåda degen i en bakmaskin  eller för hand. Degen ska kännas elastisk och släppa helt från bunkens kanter.
 3. Låt jäsa under en bakduk i ca 45 minuter.
 4. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 1o lika stora och rulla varje del till en rund och bulle. Låt dem vila 5 minuter.
 5. Plattat ut lite lätt och vik mot dig 2-3, se till att fästa ihop degen ordentligt så att inte få in luft i baguette (se video).
 6. Täck med bakduk och låt  jäsa till dubbel storlek ca 50-60 minuter, beror på hur varm du har i ditt kök.
 7. Sätt ugnen på 225 grader.
 8. Gör en snitts i mitten av brödet (snitten görs före gräddningen och efter jäsningen). Strö generös med mjöl över brödet. Lägg samtidigt några isbitar längst ner på ugnen  och stäng snabbt så att det blir ånga i ugnen när bröden gräddans (ångan gör att brödet får en fin skorpan blir hård).
 9. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15  minuter eller tills den får en gyllenbrun färg. Låt brödet svalna på plåten utan bakduk.
 10. Njut medan brädet är fortfarande varm. 

ANONNS:

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

Recept som kommer få dig lyckas i köket.