Edit Template

JANUARI 21, 2021

Ugnsbakad lax i ett foliepaket

Fisktacos är verkligen super gott. Serveras med mjuka tortillabröd, frasiga panerade fiskfilé och en super god dressing med lite hetta.

ANNONS:​

6 port

30 min

INGREDIENSER

  • 400 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2,5 dl panko ströbröd
  • Salt & peppar
  • Ca 1 dl neutral olja, till stekningDressing
  • 1/2 dl sweet chili
    2 msk balsamvinäger
  • 3 mak olivolja
  • 2-3 msk citronsaft eller lime
  • Svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk riven ingefära

    Till servering:

    • Tortillabröd
    • Lime
    • Skivad avokado
    • Persilja eller koriander
    • Körsbärstomater
    • Rödlök
    • Chili frukt
    • Sallad blad

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att panera torskfilé. Skär torsken i avlånga bitar.
  2. Salta och vänd sedan i mjöl.
  3. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i ägg och till sist i panko.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek i olja till gyllene på båda sidorna.
  5. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Dressing: Blanda alla ingredienser i ett skål.
  7. Lägg den panerad fisken på tortilla bröd tillsammans med grönsakerna och ringla dressingen på, och njut.

Du kanske gillar

Gratinerad lax Zofias kök
Crispy fish tacos
Lax med italienska smaker
Ugnsbakad torskrygg
Ugnsbakad lax i ett foliepaket
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
Smörstekt torskrygg med citron & honung
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
Ugnsbakad lax med krämig avokado-sås
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
Tonfiskpasta
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
laxgratäng med kokosmjölk
Krämig laxpasta
Lax i citron-och vitlökssås
ugnsbakat ris med lax
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök

Recept som kommer få dig lyckas i köket.