Gratinerad torsk i tomat- och parmesanost

JANUARI 21, 2021

Fisktacos är verkligen super gott. Serveras med mjuka tortillabröd, frasiga panerade fiskfilé och en super god dressing med lite hetta.

ANONNS:

6 port

30 min

INGREDIENSER

  • 400 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2,5 dl panko ströbröd
  • Salt & peppar
  • Ca 1 dl neutral olja, till stekningDressing
  • 1/2 dl sweet chili
    2 msk balsamvinäger
  • 3 mak olivolja
  • 2-3 msk citronsaft eller lime
  • Svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk riven ingefära

    Till servering:

    • Tortillabröd
    • Lime
    • Skivad avokado
    • Persilja eller koriander
    • Körsbärstomater
    • Rödlök
    • Chili frukt
    • Sallad blad

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att panera torskfilé. Skär torsken i avlånga bitar.
  2. Salta och vänd sedan i mjöl.
  3. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i ägg och till sist i panko.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek i olja till gyllene på båda sidorna.
  5. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Dressing: Blanda alla ingredienser i ett skål.
  7. Lägg den panerad fisken på tortilla bröd tillsammans med grönsakerna och ringla dressingen på, och njut.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.