JANUARI 21, 2021

Ugnsbakad lax i ett foliepaket

Fisktacos är verkligen super gott. Serveras med mjuka tortillabröd, frasiga panerade fiskfilé och en super god dressing med lite hetta.

ANNONS:​

6 port

30 min

INGREDIENSER

  • 400 g torskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2,5 dl panko ströbröd
  • Salt & peppar
  • Ca 1 dl neutral olja, till stekningDressing
  • 1/2 dl sweet chili
    2 msk balsamvinäger
  • 3 mak olivolja
  • 2-3 msk citronsaft eller lime
  • Svartpeppar
  • 2 tsk sesamolja
  • 1/2 tsk riven ingefära

    Till servering:

    • Tortillabröd
    • Lime
    • Skivad avokado
    • Persilja eller koriander
    • Körsbärstomater
    • Rödlök
    • Chili frukt
    • Sallad blad

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att panera torskfilé. Skär torsken i avlånga bitar.
  2. Salta och vänd sedan i mjöl.
  3. Vispa upp äggen och vänd fiskbitar i ägg och till sist i panko.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek i olja till gyllene på båda sidorna.
  5. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Dressing: Blanda alla ingredienser i ett skål.
  7. Lägg den panerad fisken på tortilla bröd tillsammans med grönsakerna och ringla dressingen på, och njut.

Du kanske gillar

Krämig laxpasta
ugnsbakat ris med lax
En snabbt variation av sushi Zofia kök
Lax med italienska smaker
Smörstekt torskrygg med citron & honung
Lax i krämig purjolök och ajvar-röran
Pankopanerad rödspätta med remouladsås och ugnsrostad potatis
Ugnsbakat lax med spenat & soltorkade tomater
laxgratäng med kokosmjölk
Torskfile i mustig tomatsås Zofias Kök
Ugnsbakad lax med krämig avokado-sås
Panerad fisk med skolans kallsås Zofias kök
Fiskgratäng med purjolök och fetaost Zofias kölk
Lax i citron-och vitlökssås
Laxpasta i en krämig sås med spenat och soltorkade tomater
Ugnsbakad lax med panko & parmesantäcke
Gratinerad lax Zofias kök
Ugnsbakad torskrygg
Crispy fish tacos
Ugnsbakad lax med asiakiska smaker Zofias kök
Tonfiskpasta
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök
Ugnsbakad lax i ett foliepaket

Recept som kommer få dig lyckas i köket.