Vill du få en riktigt god och krämig lasagne så ska du testa det här receptet. Lasagne är lättlagad men otroligt gott, en klassiker som alltid går hem.
ANNONS:
Edit Template
4 port
1 tim
INGREDIENSER
12 lasagneplattor
500 g köttfärs
1 stor gul lök
2 st lagom stora morötter
2 burk krossade tomater
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad basilika eller några blad färskt
1 krm svartpeppar
2 msk kalvfond eller 2 st buljongtärnin
Bechamelsås:
50 g msk smör
0,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 krm salt
300 g riven ost (svara lite en del till topping)
1-2 krm svartpeppar, nymald
Lite muskot ( kan utesluta helt )
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja i en kastrull.
Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning. När färsen är genomstekt, tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, peppar, vatten och kalvfond och rivna morötter. Låt såsen puttra under lock ca 20-25 minuter.
Bechamelsås: Smält smöret på svag värme i en kastrull. Rör i mjölet ordentligt så att det blir väl blandat med smöret.
Häll i mjölken under vispning och låt det koka under omrörning. Koka i cirka 3 minuter på låg värme. När du märker att såsen börjar tjockna, dra kastrullen åt sidan. Rör ner osten och smaksätt med musk salt och peppar.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form 20×30 cm. Avsluta med köttfärssås och strö över resten av bechamelsåsen och riven ost.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30–35 minuter.
Ta ut lasagnen och låt stå ca 10-15 minuter innan servering ( lasagnen behöver sätta sig lite). Servera med en god sallad och njut!