Knådfria frallor

18 aug 2023

Dessa frallor behöver ingen knådning utan man bara rör ihop samman alla ingredienserna, låt degen jäsa i kylen över natten ( använd då kallt vatten) och baka ut, grädda på morgonen. Frallorna blir så perfekt fluffiga på insidan och lite frasiga på utsidan. 

Skulle du vilja baka frallor och äta på samma dag,  följ recept nedan.

10 st

2 tim

ANONNS:

INGREDIENSER

  • 12 g färsk jäst
  • 4 dl vatten, finger varmt
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 8-9 dl vetemjöl special


   GÖR SÅ HÄR: 

   1. Lös upp jästen med vatten. Tillsätt honung och salt rör om.
   2. Tillsätt vetemjölet, lite i taget och rör till en  ganska lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter. Efter 30 minuter rör du igen degen med en sked. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
   3. Sätt ugnen på 225 grader över-och under värme.
   4. Stjälp upp degen på ett mjölat bord ( knåda inte  degen utan forma lite lätt till  en avlång deg). Skär degen i önskad stora frallor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa 20-25 minuter.
   5. Grädda mitt i  ugnen ca 15 minuter eller tills de blir  gyllene.
   6. Låt frallor svalna på en galler.

Recept som kommer få dig lyckas i köket.