Kanelbullar med äppelmos 

11 feb, 2023

Finns det något godare än nybakade kanelbullar med ett glas iskall mjölk. Bästa vi har! Min bästa recept på kanelbullar som blir riktigt saftiga och och smakrika. 

TIPS- på hur du får dina kanelbullar extra goda och saftiga,  som på bageriet. 

Använd rumstempererat smör ( snåla inte med smör).
-Häll inta all mjöl på en gång, gå in med lite i taget.
(överdosering på mjöl ger torra bullar). Så hellre lite kladdigare deg och använd lite mer vid utbakning.
-Knåda degen länge tills du får en glansig och elastiskt deg.
-Pensla dina bullar med sockerlag direkt efter dem har kommer ut ur ugnen.

ANONNS:

Edit Template

20 st

2 tim

INGREDIENSER

  • 30 g färsk jäst 
  • 4 dl mjölk, fingervarm 
  • 1 dl socker 
  • 1 ägg
  • 1 krm salt 
  • 150 g smör, rumsvart
  • 10-11 dl vetemjöl 

Fyllningen:

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1  dl strösocker
  • ½ farinsocker 
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk vaniljsocker 

Äppelmos:

  • ca 5-6 äpple, röda 
  • 25 g smör
  • 2 msk farinsocker eller strösocker 
  • 1 tsk kanel, mald
Sockerlag till pensling
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten


Gör så här: 

  1. Smula ner  jästen i en bunke och lös upp med mjölken. Tillsätt strösocker, ägg och hälften av mjölet. Arbeta ihop till en lös  deg. Tillsätt smör och resten av mjölet och saltet.
  2. Arbeta i minst 10 minuter i köksassistenten  eller för hand. Knåda degen tills den släpper helt från bunken och degen känns elastisk.
  3. Täckt med en plastfolie och låt vila i 30 minuter.
  4. Fyllningen:  Blanda alla  ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan.
  5. Skala och dela och kärna ur äpplen. Dela i mindre bitar och stek med socker, kanel och smör tills de blir mjuka. Mixa sedan med stavmixer till en puré. Häll upp i en skål och låt svalna.
  6. Ta upp degen på en mjölad arbetsbord. Kavla ut degen till en stor rektangel på ca 60×30 cm. Bre ut ett lager med fyllning och vik de sedan på långsidan
  7. Skär ca 4 cm breda remsor längs med kortsidan. Dela sedan remsan i mitten fast inte hela vägen som en “byxa”. Tvinna och snurra ihop med änden under bullen. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  8. Sätt ugnen på 200 grader över-och undervärme.
  9. Pensla bullarna med  lätt vispad ägg. Fyll en spritspåse med äppelmos och spritsa med äppelmos i mitten på varje bulle. Strö över mandelspån eller pärlsocker.
  10. Grädda  i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de blir gyllene.
  11. Koka ihop strösocker och vatten till sockerlagen, se till att sockret löst sig.
  12. Penslar bullarna precis när de har kommit ut från ugnen med sockerlagen. Bullarna  behåller saftigheten och får en fin glans. .

ANONNS:

GÖR SÅ HÄR

Liknande inlägg

laxgratäng med kokosmjölk

Lax i röd currysås

HEM> RECEPT> FISKRÄTTER 7 jan 2024 Rödcurry lax i kokosmjölk Gratinerad lax med kokosmjölk och röd curry tillsammans med grönsaker. Snabblagad, lättlagad och perfekt vardagsrätt.

Till Receptet »
Lax med asiatiska smaker -Zofias kök

Lax med asiatiska smaker

HEM> RECEPT> Asiatisk Fisk och Skaldjur 11 jan, 2023 Lax med asiatiska smaker Enkelt att laga, tar mindre än 15 minuter att tillaga denna magiskt goda laxrätt.

Till Receptet »
sushi-tårta

Sushi-tårta

Sushi-tårta 14 sep 2023 Jag och min dotter älskar sushi så vi tänkte testa att göra en sushi-tårta som hon har sparat ett recept på

Till Receptet »
kycklingwok zofias kök

Kycklingwok

HEM> RECEPT> KYCKLING> Kyklingwok Kycklingwok 7 maj 0223 Kycklingwok är något jag lagar väldigt ofta men nyligen har jag upptäckt en hemlighet som tar din kycklingwok

Till Receptet »

# Zofias Kök, Ugnsbakad lax med soltorkade tomater, pesto, basilika  parmesanost. fisk, lax, fiske, god lax, bästa receptet på lax .

Recept som kommer få dig lyckas i köket.