Edit Template
HEM> RECEPT> TILLBEHÖR

29 dec 2023

Kronärtskocksdipp

Krämig kronärtskocksdipp med spenat, purjolök och ost. Denna dipp är perfekt för att doppa med bröd eller chips. 

4 port

30 min

INGREDIENSER

    • 2 vitlöksklyftor
    • ½  purjolök 
    • 100 g babyspenat, fryst 
    • 1 burk kronärtskockshjärtan (ca 400 g)
    • 100 g färskost
    • 2 dl riven ost 
    • Salt och peppar efter smak
    • 2 msk olivolja till  stekning
    • 20 g smör till stekning 
    • 1 krm chiliflakes
    • 20 g gräslök 

GÖR SÅ HÄR

      1. Sätt  ugnen på 200 grader. 
      2. Skölj och finhacka purjolöken och vitlök.
      3. Fräs den i lite olivolja och smör i en stekpanna tills den blir mjuk.
      4. Tillsätt purjolöken, spenaten och låt den sjuda i ca 2 min.
      5. Låt kronärtskockorna rinna av i en sil. Skär kronärtskockorna i små bitar. Blanda ner i pannan.  Tillsätt färskosten, vispgrädde och riven ost. Rör om allt.  Smaka av med chiliflakes , salt och peppar. Toppa med finhackad gräslök. 
      6. Häll över dippblandningen i en ugnssäker form eller gratinera direkt i panna och pannan inte har några plast detaljer. Strö lite extra riven ost över.
      7. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter eller tills ytan är gyllen och osten är smällt.
      8. Servera dippen varm med bröd, kex eller tortillachips och njut!

ANNONS:​

Edit Template

Du kanske också gillar

Inbakad getost i filodeg
Hemgjorda tunnbrödskex
Små cheesecake
Tandoori kycklingspett
potatissallad med purjolök Zofias kök
Pizzabrös zofias kök
Grönkålsröra med ädelost
Pizza på potatis
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Jasminris-till asiatiska matträtter
Vattenmelonsalad med jordgubbar
turkisk bulgursallad -zofias kök
entrecôte
Indiskt ris -Zofias kök
tsatsiki Zofias kök
Glaserade morötte Zofias kök
Hummus med soltorkade tomater Zofias kök Hummus med soltorkade tomater
Curry kycklingröra
Fluffigt ris Zofias kök
potatissallad Zofias kök
potatisbullar med ost och panko.
kryddiga klyftpotatis
snabb bearnaisesås
Röra på Ugnsrostade grönsaker-zodias kök
Parmesanpotatis Ingredienser: 1 kg potatis, fast 3-4 st vitlöksklyftor ½ dl olivolja 100 g parmesan, riven 1 tsk flingsalt 1-2 krm svartpeppar, nymald 1 tsk dragon, torkad Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Blanda potatisen med olja, riven vitlök, parmesan, dragon, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna tätt intill varandra. Häll gärna över den överblivna oljan från bunken. Ugnsbaka mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills potatisen har fått en fin stekyta.
ugnsrostade rödbetor med fetaost Zofias kök
Krämig potatisgratäng
Tonfiskröra Zofias kök
Brushetta zofias kök
Ugnsrostad potatis Zofias kök
Smördegspaj med kantareller

ANNONS:​

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.