HEM> RECEPTDESSERT> Safransmunkar
 
 

Ugnsbakad saffransmunkar med dulce de leche

21 nov, 2023

Saffransmunkar fyllda med dulce de leche. Nu har jag testat att ugnsbaka dessa munkar istället för att frita och de blev minst lika goda. 

12 st

2 tim

INGREDIENSER

    • 25 g jäst
    • 1 ½  dl mjölk
    • ½  g saffran
    • ½ dl strösocker
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1 tsk bakpulver
    • ½ tsk salt 
    • 50 g smör, rumsvarmt
    • 6-7  dl vetemjöl 

Fyllning: 

  • 1 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk) 

GÖR SÅ HÄR

    1. Smula ner jäst i bunken och lös upp med mjölken.
    2. Blanda ihop resten av ingredienserna. Arbeta i en köksassistent eller knåda för hand. Kör ca 7-10 minuter eller tills degen känns elastisk och bundit glutentrådar. Knåda lite längden om du kan baka degen för hand. 
    3. Låt degen vila i ca 10 min. 
    4. Lägg degen på ett lätt mjölat bord och dela i 12 st bitar. Rulla dem till bollar. Lägg på en bakplåtspapper och täck med en plastfolie över. Låt jäsa minst 1,5 timme.
    5. Sätt ugnen på 190 grader över-och undervärme. 
    6. Baka munkar i mitten av ugnen i ca 12-15 munter. Ta ut och låt svala helt under en kökshandduk.
    7. Stick in en kniv i sidan på varje munk för att göra ett hål till fyllningen. Fyll varje munk med  dulce de leche med hjälp av en spritspåse med tyll. Pudra över lite florsocker. 
    8.  

ANNONS:​

Liknande inlägg

Recept som kommer få dig lyckas i köket.