Tiramisu med Passionsfruktscurd och- citron

JUNI 06, 2019

Fräsch, lyxig Tiramisu och supergod.  Dessutom är mycket  enkelt att göra.

Tips: Koka din passionsfruktscurd dagen innan så går det ännu smidigare.

6-7 bitar

25-30 min

INGREDIENSER

  • 22 st. savoiardikex
  • 250 g mascarpone
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 citron, saft & skal

 

  • Att doppa savoiardikex
  • 1 dl citronsaft av ca 2 st. citroner
  • 2 dl vatten



  • Passionsfruktscurd
  • 250 g ( 1 pack fryst) eller 6-7 st. passionsfrukter
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 50 g rumsvarmt smör

GÖR SÅ HÄR

  1. Passionsfruktscurd:
  2. Blanda ihop alla ingredienser utom smöret i en kastrull.
  3.  Koka upp och låt sjuda under omrörning i 2 minuter eller  tills den börja tjocka av från värmen och rör ner smöret.
  4. Häll upp i en burk och ställ den i kylen.
  5. Krämen
  6. : Lägg mascarpone, grädde, florsocker och riven skal och saften i en bunke.  Vispa med elvisp till en fluffig kräm. Lägg sedan i en spritspåsen.
  7.  Häll citronsaften och vatten i en djup tallrik. Doppa kexen i saften och lägg  första raden på en serveringsbricka  (se bilder nedan).
  8.  Spritsa eller bre ett lager med kräm och curd. Upprepa sedan proceduren.
  9. Dekorera med färska jordgubbar och fylld hallon med passionsfruktscurd
  10. (hallonen fyller du enklast med en spritspåse).

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.