Edit Template

31 maj 2025

Smörgåstårta

Club Sandwich

Smörgåstårta Club Sandwich – en ny favorit!

Smörgåstårta i all ära – jag älskar verkligen att bjuda på den klassiska varianten! Men ibland vill man testa något nytt, och den här versionen med inspiration från Club Sandwich är helt magiskt god.

Grillad kyckling, krämig färskost, tapenade och soltorkade tomater – allt samlat i en lyxig smörgåstårta med fräscha, medelhavsinspirerade smaker. Det är en smakbomb som känns både modern och trygg på samma gång.

För ett tag sedan var jag på Cassandras bokrelease, och hennes mamma bjöd på flera fantastiska smörgåstårtor – men det var en som stack ut lite extra: en variant med club sandwich-känsla och kyckling. Jag blev helt såld och var bara tvungen att göra min egen version hemma. Den här kommer jag bjuda på hela sommaren!

Smörgåstårta möter Club Sandwich
Smörgåstårta möter Club Sandwich
Smörgåstårta möter Club Sandwich

ANNONS:

Edit Template

6 port

50-60 min

INGREDIENSER

  • ca 15 skivor rostbröd 
  • 3 sr kycklingfilé ( färdiglagade)
  • 1 burk tapenade soltorkade tomater (130g ) 
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche  
  • 2 pack färskost  (Garlic & herbs 300g) 
  • ⅓ tsk salt 
  • 1 krm nymald svartpeppar 
  • Citronsaft av 1/2 citron 

Garnering: 

  • körsbärstomater halverade 
  • 1 föp ärtskott
  • Röd paprika
  • Ost skivor, valfri sort   
  • Riven parmesanost

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att skära bort kanterna på brödskivorna.
  2. Fyllning: Förbered kycklingen – använd färdiggrillad eller ugnsstek den själv. Dra isär filéerna med två gafflar så att köttet blir trådigt.
  3. Blanda färskost, majonnäs, crème fraîche och den strimlade kycklingen till en krämig röra. Smak av med salt, svartpeppar och citronsaft. 
  4. Lägg ut 5 brödskivor på en längd bredvid varandra. Bred ett jämnt lager tapenade över brödet.
  5. Lägg på en del av kycklingröran och täck med ytterligare ett lager brödskivor. Upprepa proceduren tills fyllningen är slut och avsluta med ett lager bröd överst.
  6. Täck hela smörgåstårtan med resterande fyllning runt om.
  7. Plasta in och ställ i kylskåpet över natten så att smakerna hinner sätta sig.
  8. Vid servering: Garnera med ostskivor, ärtskott runtom, tomathalvor, paprika och toppa med riven parmesan.

ANNONS:​

Edit Template

Recept för att lyckas i köket. 

Prenumerera på nyhetsbrev

Missa inte nya uppdateringar

All rights reserved copyright 2018-2024 (©) Zofias Kök. Alla foto, video och recept får inte tas utan tillstånd. 

ANNONS:​

Edit Template