Brylepudding med karamellsås på en chokladkaka

MAJ 01, 2021

Brylépudding med karamellsås på en chokladkaka. Alltså  denna typen av brylépudding kallar jag magi, för det som händer är att brylépudding och chokladkaka byter plats under gräddningen. Ja ,då tänker du hur? Jag tänker exakt som dig. När du kommer vända kakan upp och ner efter den har gräddas då kommer du fatta jag jag menar.

Inspiration & recept av Netflix ”Nandiya”

Att tänka på: Genom att läsa igenom receptet noggrann, och inte ha för bråttom. Rumstempererade ingredienser som smör, ägg och mjölk. Och jag rekommendera att du använder en sockerkaksform och inte springform eftersom kakan gräddas i ett vattenbad. 

12-16 bitar

90 -100 min

INGREDIENSER

Botten

  • 5 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker 

    Maräng

    • 5 äggvitor
    • 3 dl strösocker
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 3 msk vatten
    • 1 nypa salt

    Chokladganache

    • 0,5 dl vispgrädde 
    • 150 g choklad 
    • 25 g smör 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. kakan: Smörj en sockerkaksform 24 ca i diameter och pudra med lite vetemjöl.
  3. Häll kolasåsen i botten av formen.
  4. Rör ihop smör, ägg och socker i en bunken. Blanda alla torra ingredienser och sila ner i bunken.Tillsätt mjölk och rör till en klumpfri smet. Häll smeten i formen jämnt, gärna med hjälp av en slev.
  5. Brylepudding: Vispa ihop den sötad och osötad kondenserad mjölken, vaniljsocker  och ägg. Häll sedan äggblandningen på chokladsmeten, genom att använda baksida av en sked.
  6. Ställ formen i en djup form och häll kokande vatten i formen upp till halva formarnas höjd. Grädda i nedre delen av ugnen 50–60 minuter.
  7. Vänd kakan upp och ner på en serverings fat och njut medan den är ljummet. 

ANONNS:

Recept som kommer få dig lyckas i köket.