Lyxiga saffransbullar fyllda med mandelmassa

DECEMBER 03, 2020

Lyxiga saffransbullar fyllda med mandelmassa. Mandelmassan gör bullarna extra saftiga och man få en härlig smak av mandelmassa.

24 st

60 Min

Ingredienser: 

  • 5 dl mjölk ljummet
  • 1 g saffran
  • 30 g jäst
  • 1,5 dl strösocker
  • 12,5 dl vetemjöl special
  • 125 g smör rumstemperatur
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 ägg till pensling

Fyllning:

  • 200 g mandelmassa
  • 150 g smör rumstemperatur
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Deg: Värm upp mjölken till fingervarm tillsammans med saffran.
  2. Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt ägg, salt och socker samt hälften av mjölet och arbeta in mjölet i köksassistent.
  3. Tillsätt smöret och arbeta in den. Tillsätt resten av mjölet (lite åt gången).  Kör degen ca 10 minuter, tills den känns elastisk och fin på ytan. Knåda lite länge om du gör degen  gör hand. Låt  jäsa i ca 30-35 minuter.
  4. Fyllning: Riv mandelmassan med en rivjärn, tillsätt smöret och rör ihop till en slät fyllning. Låt det stå i rumstemperatur.
  5. Baka ut bullar: Ta upp degen på en mjölad bord. Kavla ut degen till  kvadrat. Bred ut fyllningen jämnt över dagen och vik degen på mitten. Skär ca. 2 cm breda remsor som du ”tvinnar” och snurrar ihop till bullar.
  6. Lägg bullarna på en plåten klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under en duk ca 1 timme.
  7. Värm upp ugnen på 200 grader.
  8. Pensla bullar med uppvispat ägg och strö på mandelspån eller pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca. 12-13  minuter.

ANONNS:

Edit Template

Recept som kommer få dig lyckas i köket.