Vaniljpannacotta med lemoncurd

  Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna jag vet! Och ändå så enkel att göra.

 

4 postioner 

Du behöver:

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 påse vegegel eller 3 st gelatinblad
  • 0,5 dl strösocker 
  • 2 tsk vaniljsocker eller 0,5  tsk äkta vaniljpulver 
  • 1,5 dl naturel yoghurt  eller gräddfil 

Recept till lemoncurd: https://www.zofiaskok.se/2020/08/15/lemoncurd/

Gör så här:

  1.  Blanda ihop alla ingredienser (förutom yoghurt) i en kastrull. Koka upp på svag värmen under omrörning. Låt svalna några min. och blanda sedan ner yoghurt.
  2. -Alt. till gelatinblad: Lägg gelatinet i kallt vatten och låt ligga ca 5 min. Krama ur vattnet ur gelatinet och  lägg i den varma gräddblandningen. Rör tills det har smält.
  3. Sila gärna pannacotta pannacotta. Häll upp i portionsglas ( fyll en kannan och  hälla upp pannacotta för  att skippa kladd) Låt stelna i kylen i 2-3 timmar.

    Garnera pannacotta med lemoncurd, cantuccini. och citronmeliss.

Senaste recept

Vaniljpannacotta med lemoncurd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Vaniljpannacotta med lemoncurd   Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna

Läs mer »

Krofne- munkar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Krofne-munkar Krofne är typ samma som munkar fast lite godare. Jag har valt att inte fylla mina munkar med någon fyllning,

Läs mer »

Yakiniku

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Yakiniku https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som

Läs mer »

Morotskaka med valnötter

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Morotskakan med valnötter. Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita  Ingredienser: 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom

Läs mer »

Äppelkaka med havrecrunch

Äppelkaka de luxe Äppelkaka med karamelliserade äpplen och fylld med  havrecrumbe.  Så saftig på insida och crashig övan på och en härlig smak av kardemumma. 

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök