Lax i krämig purjolök och ajvar-röra

Lax i krämig purjolök och ajvar-röra. Så enkel men otroligt gott, middag klart på ca 30 minuter. 
 
 

4 portioner

 
 
Ingredienser
  • 600 g laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2-3  mak ajvar ( jag har använt mamas ajvar) 
  • 2 dl crème fraiche eller ca 200 g färskost
  • Salt & peppar
  • 1/2 pressad citronsaft
  • 1/2 tsk chilipulver 
  • Olja till stekning
 
 
 
Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och strimla purjolöken.
  3. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla olja på, salta och peppar. Tillaga laxen i ugnen, ca 20-25 minuter.
  4. Värm upp en stekpanna och fräs purjolöken, den ska bara mjuka. Tillsätt ajvar och crème fraiche, krydda med chilipulver, salt & peppar.
  5. Ta ut laxen ur ugnen och lägg på purjolök och ajvarsöran. Toppa med sesamolja och sesamfrön. Servera med  pasta havre ris eller ris.
 

Senaste recept

Vaniljpannacotta med lemoncurd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Vaniljpannacotta med lemoncurd   Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna

Läs mer »

Krofne- munkar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Krofne-munkar Krofne är typ samma som munkar fast lite godare. Jag har valt att inte fylla mina munkar med någon fyllning,

Läs mer »

Yakiniku

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Yakiniku https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som

Läs mer »

Morotskaka med valnötter

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Morotskakan med valnötter. Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita  Ingredienser: 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom

Läs mer »

Äppelkaka med havrecrunch

Äppelkaka de luxe Äppelkaka med karamelliserade äpplen och fylld med  havrecrumbe.  Så saftig på insida och crashig övan på och en härlig smak av kardemumma. 

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök