kycklinglasagne med spenat och zucchini

 
Så Krämig och underbar god lasagne med kyckling, spenat zucchini, soltorkade tomater och parmesanost.
Tips: orkar du inte göra hela lasagne, servera kycklingsåsen med pasta.   
 

6 portion

Ingredienser:
  • 18 st lasagneplattor 
  • 600 g kycklingfilé ( 3 st filéer )
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 burk korsade tomater ( 400g Mutti är godast)
  • 2 msk tomatpure 
  • 1/2 burk soltorkade tomater i olja
  • 1 lagom stor zucchini
  • ca 250 g babyspenat färsk eller fryst 
  • 2 st kycklingbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 dl créme fraiche 34%
  • olivolja till stekning
  • salt & peppar
  • Några blad färsk basilika
 
Bechamelsås:
  • 5 dl mjölk 3%
  • 50 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  •  svartpeppar
  • 200 riven ost  ( jag har använt hushåll Arla)
 
Till serveringen:
Parmesanost
Pumpafrön
Basilika 
 
 
 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Skala och hacka vitlök och lök.
  4. Hetta upp en djup kastrull och färs vitlök, och lök utan att den får färg den ska bara mjukna.
  5. Tillsätt kycklingfilé och stek några minuter. Salta och peppra.
  6. Strimla soltorkade tomater, hacka zucchini, paprika och  lägg ner i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, créme fraiche och smula ner buljongen. Låt koka upp ca 5-7 min på medelvärme.  Till sist tillsätter du babyspenaten och stäng av plattan. 
  7. Bechamelsås: smält smöret i en kastrull rör ut mjölet och lite av mjölk så att det inte klumpar sig, häll i restens mjölken och koka såsen under omrörning tills såsen börja bli tjock. Ta bort från värme och rör ner osten. Smaka av med salta och peppar.
  8. Montera: Häll lite av bechamelsås i botten på ugnsform ( jag har använt  30×40).  Varva lasagneplattor, kycklingsåsen och bechamelsås. Avsluta med ett lager kycklingsåsen och bechamel. 
  9. Grädda mitt i ugnen ca 30-35 minuter.
  10. Ta ut och riv parmesanost på och basilika 

Senaste recept

Vaniljpannacotta med lemoncurd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Vaniljpannacotta med lemoncurd   Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna

Läs mer »

Krofne- munkar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Krofne-munkar Krofne är typ samma som munkar fast lite godare. Jag har valt att inte fylla mina munkar med någon fyllning,

Läs mer »

Yakiniku

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Yakiniku https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som

Läs mer »

Morotskaka med valnötter

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Morotskakan med valnötter. Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita  Ingredienser: 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom

Läs mer »

Äppelkaka med havrecrunch

Äppelkaka de luxe Äppelkaka med karamelliserade äpplen och fylld med  havrecrumbe.  Så saftig på insida och crashig övan på och en härlig smak av kardemumma. 

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök