Kycklingfilé med asiatiska smaker

Kycklingfilé med asiatiska smaker serveras med stekta grönsaker & nudlar. Man kan variera att servera kyckling med ris också.

Tips- om du skulle vilja ha mera av marinaden gör dubbel sats  blanda med nudlar. Jag har valt att servera mera som en sallad skål och alla plockar vad de vill.

 
 
4-6 portioner 
 
 

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer ca 1000 g
  • 2 pack. äggnudlar ( 250 g) 

Marinaden:

  • 2 vitlöksklyfta, finrivet
  • ca 1 msk river ingefära 
  • 2-3 msk Japanskt soja
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 tsk curry
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk honung ( flytande)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1/2 msk flingsalt
  • saft av 1/2 citron 
  • olivolja eller rapsolja till stekning
 
Grönsaker:
  • 1 gul paprika 
  • 1 röd paprika
  • 1 lagom stor zucchini
  • 2 stora morötter
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
 
 
 
Att toppa med:
  • Finhackad gräslök
 

 

 
 

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden i ett skål.
  2. Sätt ugnen på 190 grader.
  3. Värm upp en stekpanna och bryn filéerna i oljan på båda sidor ca 2 min. Salta och peppra.  filéerna ska bara få lite färg. 
  4. Lägg över filéer på en ugnsform och häll över marinaden.  Gratinera in i ugnen i ca 30 min. Under tiden ska du steka grönsaker och koka nudlar.
  5. Skala och skär löken i ganska stora, klyftor. Skär paprikan i mindre bitar och zucchini i skivor, morötter i stavar.
  6. Fräs grönsakerna hastigt i olja i en djup stekpanna några min. Krydda med salt, svartpeppar och en nypa socker.  dem sedan i ett stor skål.
  7. Koka upp vatten och lägg i nudlar, låt nudlar stå i kokt vatten i ca 5 min ( utan att dem ska behöva kokas). Sila av vattnet och stek dem några min i samma stekpanna som du stekte grönsakerna. Smaksätt med sesamolja, soja
  8. Ta ut filéerna och delar i skivor.
  9. Lägg upp nudlar, grönsaker på en serveringsfat. Fördela kycklingfilé på och. ringla över marinaden som blev kvar av kycklingfilé.
  10. Toppad med persilja eller gräslök.

Senaste recept

Vaniljpannacotta med lemoncurd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Vaniljpannacotta med lemoncurd   Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna

Läs mer »

Krofne- munkar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Krofne-munkar Krofne är typ samma som munkar fast lite godare. Jag har valt att inte fylla mina munkar med någon fyllning,

Läs mer »

Yakiniku

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Yakiniku https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som

Läs mer »

Morotskaka med valnötter

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Morotskakan med valnötter. Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita  Ingredienser: 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom

Läs mer »

Äppelkaka med havrecrunch

Äppelkaka de luxe Äppelkaka med karamelliserade äpplen och fylld med  havrecrumbe.  Så saftig på insida och crashig övan på och en härlig smak av kardemumma. 

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök