Cevapcici

Cevapcici är en balkan rätt  som görs på  köttfärs. Serveras i  pitabröd med tomater och lök. 

Jag har följt  min mammas recept och Zeninas från kötet.se 

 

 

 

Du behöver:
  • Ca 700 g köttfärs ( 20% fett)
  • 1 dl kolsyrad vatten 
  • 1 gul lök
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk sal
  • 1 tsk Chilipeppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Svartpeppar efter smak
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 tsk Vegeta  (kan ersättas med grillkrydda)
  • 0,5 tsk spiskummin

 

 
Gör så här
  1. Riv eller mixa löken fint.
  2. Blanda sedan ihop alla ingredienser till i en bunke. Täck bunken med en plastfolie och låt stå i kylen i minst 1-2 timmar. För bästa resultat över natten.
  3. Smörj händerna med lite olja och forma till små avlånga biffar.
  4. Värm upp en stekpanna och stek dem utan olja 1-2 minuter på varje sida. Kontroll att biffar är genomstekta ,
  5. Servera i en  pitabröd  med tomat, lök  och gärna ajvar.

Recept på  pitabröd:     http://itabrödhttps://www.zofiaskok.se/2020/07/05/pitabrod/

Senaste recept

Cevapcici

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Cevapcici Cevapcici är en balkan rätt  som görs på  köttfärs. Serveras i  pitabröd med tomater och lök.  Jag har följt  min

Läs mer »

Strawberry Daiquiri

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Strawberry Daiquiri Strawberry Daiquiri 2 drinkar Ingredienser   10 cl ljus rom eller vodka Limejuice från 3 lime 0,5 dl koncentrerad

Läs mer »

Nektarinpaj

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Paj med karamelliserade nektariner Paj med karamelliserade nektariner. Äntligen är säsong för nektariner och man få passa på att äta så mycket

Läs mer »

Cake Pops

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Cake Pops 2 paket Oreo cookies 200 g vit choklad 1 tsk matolja 100 g Philadelphiaost     Gör så här: 1. Mixa

Läs mer »

Laxsoppa med asiatiska smaker

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Laxsoppa med asiatiska smaker  Kokosmjölk och röd curry är en fantastiskt kombination. Currypasta kan minskas eller ha i mera, det beror

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök