Dröm Choklad & Körsbärstårta

Magiskt god chockad och körsbärstårta. Saftiga chokladbottnar, körsbärsmarmelad, härlig vaniljkräm och täckt med choklad. Den är verkligen som en drömtårta, dessutom är mycket enkelt att baka den.

Perfekt tårta när man ska bjuda många, räcker upp till 15-20 personer.

 

Tårta räcker upp till 20 portioner.

Ingredienser: 

Botten
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl stark bryggkaffe eller kokhett vatten
 
 
Fyllning
  • 300 g färskkost, naturell
  • 4 dl vispgrädde 40%
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 burk körsbärsmarmelad ( 390-400g )
 
Chokladganache
  • 200 g mörkt choklad 55%
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk matolja eller ca 1 tsk kokosolja
 
 
Garnering:
  • 50 g chokladen, finrivet
  • Grädde ( som du spara av fyllningen)
  • Ca 300 g körsbär ( efter säsong)
 
 

Gör såhär:

  1. Botten:  Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Klä en ungform 34×24 cm med bakplåtspapper.
  3. Mätt upp alla torra ingredienser i en buken.
  4. Rör ihop ägg och strösocker lite lätt i en annan bunke.
  5. Vänd ner dem torra ingredienser, olja, yoghurt och vispa för hand med en ballongvisp till en jämn smet i en bunke.
  6. Häll i kaffe och rör ihop till en klumpfri smet.
  7. Fördela smeten i formen. Grädda mitten av i ugnen i 30-35 minuter. Kontrollera att de är klara med en provsticka om kakan är färdig, stickan ska vara torr när du tar upp den.
  8. Låt kakan svalna helt innan du dela den i två lina delar.
  9. Fyllningen: Häll grädde, färskaste, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa allt till en fast konsistens.
  10. Monter tårta: Dela kaka i mitte till två lika delar. Skär bort eventuella dem hårda kanter.
  11. Lägg första botten på en serveringen bricka. Blötlägg botten med mjölk eller saft.
  12. Bred på körsbär marmeladen och sedan grädda ( spara 1/3 del till dekoration) Lägg på nästa botten. Blottlägger med mjölk.
  13. Spackla kanter av tårtan med grädde. Finhacka chokladen och lägg runt hela tårta.
  14. Chokladganache: Grovhacka chokladen. Värm upp grädda och häll över chokladen. Låt stå ca 3-5  min. Rör sedan om till en slät och  fin chokladganache. Tillsätt olja och rör om.
  15. Häll i chokladganache på tårtan och bred ut med en palett eller sked så det blir jämt och fin.
  16. Dekorera: Fyll en spritspåsar med en ”stjärntyll” och spritsa runt hela tårta. Lägg på körsbär ( efter säsongen).
 
 

Senaste recept

Strawberry Daiquiri

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Strawberry Daiquiri Strawberry Daiquiri 2 drinkar Ingredienser   10 cl ljus rom eller vodka Limejuice från 3 lime 0,5 dl koncentrerad

Läs mer »

Nektarinpaj

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Paj med karamelliserade nektariner Paj med karamelliserade nektariner. Äntligen är säsong för nektariner och man få passa på att äta så mycket

Läs mer »

Cake Pops

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Cake Pops 2 paket Oreo cookies 200 g vit choklad 1 tsk matolja 100 g Philadelphiaost     Gör så här: 1. Mixa

Läs mer »

Laxsoppa med asiatiska smaker

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Laxsoppa med asiatiska smaker  Kokosmjölk och röd curry är en fantastiskt kombination. Currypasta kan minskas eller ha i mera, det beror

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök