Mango, vit choklad & passionsfrukt- Cheesecake

Den här somriga cheesecaken har allt och lite till! Mangofyllning med 
vit choklad ganache & passionsfrukt avslutas med bränd maräng. Somrig, fräsch och gudomlig god.  

Tips: Du kan förbrända dagen innan och hälla på choklad ganache ca 1 timme (  dekorera även marängen ) innan serveringen.

Kom ihåg att tina cheesecake i kylen innan serveringen. 


12 bitar
 
Ingredienser:
Pajskalet: 
  • 20 st digestivekex
  • 100 g smör, smält
 
Fyllning:
  • 1 stor mango eller 250 g fryst (tinad)
  • 1 påse vegegel (dr oetker ) eller 3 st gelatinblad 
  • 4 dl vispgrädde 40%
  • 200 g färskost ( philadelphiaost naturell)
  • 1 dl florsocker  
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • Citronsaft av 2 citroner 
Chokladganache med passionsfrukt
  • 3 st passionsfrukt
  • 100 g vit choklad 
  • 1 dl vispgrädde 
 
Maräng 
  • 2 äggvitor
  •  1 dl strösocker 
 
Gör såhär:
  1. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda ihop med kexen.
  2. Tryck tu kexsmulor i botten på en pajform med löstagbar botten 24 cm i diameter. Låt stå i kylen 5-10 min. 
  3. Fyllning: Häll i grädde, färskost och florsocker i en bunke. Vispa  allt till en krämig konsistens.
  4. Skala och tärna mangon i bitar (använder du fryst tina innan). Mixa mango med en stavmixer till en pure.
  5. Pressad citronsaft. Rör ihop med vegegel och värm upp under omrörning tills det börja tjockna.  Om du använder gelatinblad, blötlägg i kallt vatten innan i ca 5 min.  värm upp citronsaften och rör ner gelatinblad tills allt är upplös.  Blanda sedan i mangopuré.
  6. Blanda en lite del av gräddsmeten med mangopuré så det går ihop. Vänd sedan ner resten av smeten och vänd försiktig med en slickepott.  Ställ i frysen för att stelna, det tar ca 1 tim.
  7. Chokladganache med passionsfrukt: Hacka  chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm upp vispgrädden i en kastrull eller mikro. Häll den varma grädden över chokladen och låt stå i ca 5 min.  Röra om tills all  choklad är smält. Dela passionsfrukterna och skrapa ur frukten, sila bort kärnor och blanda med chokladen (rör snabbt).
  8. Häll chokladganache på cheesecake och ställ i kylen.
  9. Maräng: Fyll en kastrull med vattenbad på spisen. (Kastrullen som rymmer den bunke du ska vispa marängen i. upp vattnet.) Låt vattnet koka upp.
  10. Mät upp äggvitor och  socker i en bunke. Ställ bunken på kastrullen och vispa för hand tills alla socker kristaller är smällt. Ta bort bunken från värmen och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat och är fast.
  11. Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa i  önskade mönster över cheesecake. Bränna den hastigt ljust brun med en gasbrännare.

Senaste recept

Strawberry Daiquiri

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Strawberry Daiquiri Strawberry Daiquiri 2 drinkar Ingredienser   10 cl ljus rom eller vodka Limejuice från 3 lime 0,5 dl koncentrerad

Läs mer »

Nektarinpaj

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Paj med karamelliserade nektariner Paj med karamelliserade nektariner. Äntligen är säsong för nektariner och man få passa på att äta så mycket

Läs mer »

Cake Pops

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Cake Pops 2 paket Oreo cookies 200 g vit choklad 1 tsk matolja 100 g Philadelphiaost     Gör så här: 1. Mixa

Läs mer »

Laxsoppa med asiatiska smaker

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Laxsoppa med asiatiska smaker  Kokosmjölk och röd curry är en fantastiskt kombination. Currypasta kan minskas eller ha i mera, det beror

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök