Chocolate chip cookies

Dessa chocolate chip cookies är en enklare variant som du inte behöva vänta. Blanda ihop degen rulla till kakor, grädda och njut.

Ca 10 st stora kakor
 
Du behöver:
  • 120 g smör, smält
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 100 mörkt choklad 70% & 100 g ljust
 
Gör så här:
1. Sätta ugnen på 175 grader. Klä ungplåt med bakplåtspapper.
 
2. Smält smöret i en kastrull och låt sedan svalna. Rör ihop farinsocker och strösocker i den smälta smöret. Tillsätt ägget och vispa ihop.
 
4. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten ( inte chokladen) och arbeta ihop till en deg. Grovhacka chokladen, blanda sedan in i degen. (Spara lite att lägga på kakao. )
5. Klicka ut kakorna på en plåt med hjälp av två st matskedar eller glasskopa. Se till att inte lägga dem för tätt nära varandra hålla bra marginal. 
6. Grädda i 10-12 minuter. Låt sedan kakor svalna på plåten i ca 5 minuter innan du flyttar över dem.

 

Senaste recept

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies Dessa chocolate chip cookies är en enklare variant som du inte behöva vänta. Blanda ihop degen rulla till kakor, grädda och njut.

Läs mer »

Färskpotatis

Färskpotatis i ugnen med västerbottensost (Sponsrad inlägg https://leilasgeneralstore.com/ ) Potatis är helt enkelt bäst son finns! Jag personligen älskar potatis i alla dessa former, speciell färska potatis. Har

Läs mer »

Operabakelser

Operabakelser Opera bakelse/tårta. Hasselnöt bottnar, kaffe-smörkräm och chokladganache. Den här operabakelse krävs tålamod, för den är kanska många steg att göra men det är värt!

Läs mer »

Dadlar-och hasselnötpraliner

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Dadlar-och hasselnötpraliner De här är så enkla och otroligt goda! Det som är bra dem dessa att dem inte innehåller socker,

Läs mer »

Ugnsbakad ris

Ugnsbakad ris med kyckling Ugnsbakad ris med kyckling på balkan vis. Den här risrätten är en Balkans marrätt som man kan tillaga på så många

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök