Dadlar-och hasselnötpraliner

De här är så enkla och otroligt goda! Det som är bra dem dessa att dem inte innehåller socker, dadlar är ju  söta, rostade nötet med mörkt choklad passar otroligt bra ihop. Perfekt att ha i kylskåpet.

Ingredienser 10-12 st
  • 3 dl hasselnötter gärna rostade (ca 200 g)
  • 50 g färska urkärnade dadlar alkaizhwan (ca 15-17 st. )
  • 2 msk kakao 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk starkt bryggkaffe
  • 2 tsk kokosolja

    Garnering:

  • 200 g mörk choklad eller ljus
  • Hackade nötter
  • 1 tsk kokosolja
Gör såhär

1.Börja med att rosta hasselnötter i en torr stekpanna på medelvärme till dem får fin färg. Låt sedan svalna.
2. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötter och övriga ingredienser till en klibbig smet i en matberedare. Forma till jämna stora bollar och lägg på ett fat. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
3. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen.
4. Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri toppning och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter. Förvara dina praliner i kylskåp.

Senaste recept

Mjuk saffranskaka med choklad

Mjuk saffranskaka med choklad Ljuvlig god mjuk saffranskaka täckt med chokladganache och toppad med flingsalt.    Ingredienser:  100 g smör  2,5 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker

Läs mer »

Mustig & het köttgryta

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Mustig köttgryta  Mustig och smakrik köttgryta som sköter sig nästan själv i minst 2 timmar på spisen. Serverings förslag- kokt potatis

Läs mer »

Vegetarisk lasagne med spenat

Vegetariskt lasagne med spenat En vegetariskt variant av den klassiska lasagnen som  är super enkel och fantastiskt gott. Lasagnen är veklingen ett maträtt som man aldrig

Läs mer »

Plazma tårta

Plazma tårta Tårta av kex ”lane plazma” just plazma har en speciellt smak eller så kan det bero på att jag är uppväxt med lust

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök