Dadlar-och hasselnötpraliner

De här är så enkla och otroligt goda! Det som är bra dem dessa att dem inte innehåller socker, dadlar är ju  söta, rostade nötet med mörkt choklad passar otroligt bra ihop. Perfekt att ha i kylskåpet.

Ingredienser 10-12 st
  • 3 dl hasselnötter gärna rostade (ca 200 g)
  • 50 g färska urkärnade dadlar alkaizhwan (ca 15-17 st. )
  • 2 msk kakao 
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk starkt bryggkaffe
  • 2 tsk kokosolja

    Garnering:

  • 200 g mörk choklad eller ljus
  • Hackade nötter
  • 1 tsk kokosolja
Gör såhär

1.Börja med att rosta hasselnötter i en torr stekpanna på medelvärme till dem får fin färg. Låt sedan svalna.
2. Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med nötter och övriga ingredienser till en klibbig smet i en matberedare. Forma till jämna stora bollar och lägg på ett fat. Sätt in bollarna i kylskåpet i minst 30 minuter.
3. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad, tillsätt kokosolja och rör om då och då tills chokladen svalnat lite och är krämig i konsistensen.
4. Doppa bollarna sedan i chokladen med hjälp av en gaffel. Ställ praliner på en bakplåtspapper och toppa med valfri toppning och låt sedan stelna i kylskåpet ytterligare 10 minuter. Förvara dina praliner i kylskåp.

Senaste recept

Färskpotatis

Färskpotatis i ugnen med västerbottensost (Sponsrad inlägg https://leilasgeneralstore.com/ ) Potatis är helt enkelt bäst son finns! Jag personligen älskar potatis i alla dessa former, speciell färska potatis. Har

Läs mer »

Operabakelser

Operabakelser Opera bakelse/tårta. Hasselnöt bottnar, kaffe-smörkräm och chokladganache. Den här operabakelse krävs tålamod, för den är kanska många steg att göra men det är värt!

Läs mer »

Dadlar-och hasselnötpraliner

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Dadlar-och hasselnötpraliner De här är så enkla och otroligt goda! Det som är bra dem dessa att dem inte innehåller socker,

Läs mer »

Ugnsbakad ris

Ugnsbakad ris med kyckling Ugnsbakad ris med kyckling på balkan vis. Den här risrätten är en Balkans marrätt som man kan tillaga på så många

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök