Vispad Limepannacotta- paj

 

Du tänker säkert varför ska hon vispa pannacotta när man kan bara hälla den direkt i formen? Ja! Det kan kan absolut gör, men jag tycke det blir  snyggt att vispa och sedan spritsa  t.ex. på pajer, tårtor och mycket mer..

 
 
Ingredienser:
 
Pajskalet: 
  • 16 st digestivekex
  • 75 g smör, smält
 
Pannacotta
  • 1 påse vegegel (dr oetker )
  • 4 dl vispgrädde 40%
  • 0,5 dl  strösocker  
  • 2 tsk vaniljsocker 
  • 3 st. lime saft + skal utav en lime 
 
Dekorera
3 st passionsfrukt
 
 
 
Gör såhär:
 
  1. Börja med att koka pannacotta. Häll grädde och socker i en kastrull koka på svag värme tills sockret har löst sig, Dra åt sida.
  2. Tillsätt pressad limesaft och riven limeskal och låt stå en lite stunt så att smaker kommer in. Sila sedan pannacotta genom en sil i en skål och ställ i kylen för att stelna, tar ca 2 timmar.
  3. Pajskal: Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda ihop med kexen.
  4. Tryck tu kexsmulor i botten på en pajform med löstagbar botten 24 cm i diameter. Låt stå i kylen 5-10 min. 
  5. Vispar pannacotta med elvisp till en fast konstens, fyll pannacotta-vispet i en spritspåse och spritsa önskade moster på din paj.
  6. Dekorera med passionsfrukt och limskal.

Senaste recept

Kardemummabullar

Vanilj & Kardemummabullar   Saftiga och smakrika bullar med mycket smak av kardemumma. Tips- För att få bullarna riktigt saftiga. Då ska du inte smälta

Läs mer »

Lasagne

Lasagnen Vill du få en riktig god och krämig lasagnen då ska du testa den här recept.Lasagne är lätt lagad men otrolig gott, en klassiker

Läs mer »

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies Dessa chocolate chip cookies är en enklare variant som du inte behöva vänta. Blanda ihop degen rulla till kakor, grädda och njut.

Läs mer »

Färskpotatis

Färskpotatis i ugnen med västerbottensost (Sponsrad inlägg https://leilasgeneralstore.com/ ) Potatis är helt enkelt bäst son finns! Jag personligen älskar potatis i alla dessa former, speciell färska potatis. Har

Läs mer »

Operabakelser

Operabakelser Opera bakelse/tårta. Hasselnöt bottnar, kaffe-smörkräm och chokladganache. Den här operabakelse krävs tålamod, för den är kanska många steg att göra men det är värt!

Läs mer »

Dadlar-och hasselnötpraliner

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Dadlar-och hasselnötpraliner De här är så enkla och otroligt goda! Det som är bra dem dessa att dem inte innehåller socker,

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök