Friterad Halloumi

Friterad Halloumi passa perfekt som förrätt eller snacks.

 

Ingredienser:
  • 200 g halloumi, 1 pak 
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl panko, det går med vanligt ströbröd. 
Gör såhär:
  1. Skär osten i avlånga stavar. 
  2. Lägg panko på en djup talrik.  Lägg vetemjöl på en annan tallrik.
    Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp det lätt.
    Vänd halloumi  först i mjöl, sedan i ägg och i sist i panko.
  3. Häll i oljan i en kastrull med höga kanter. Hetta upp oljan riktig varm  180 grader.
    Lägg ner några ostbitar i oljan. Fritera dem i omgångar tills de är gyllenbruna. Låt torka på hushållspapper.
    Servera med min hemgjord majo. 

    Recept https://www.zofiaskok.se/2020/04/22/vitlok-chilimajonnas/

Senaste recept

Kanelbullar i långpanna

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube kanelbullar långpannan  Saftiga och fantastiskt goda kanelbullar långpannan  ”Amerikansk style”  kallas Cinnamon roll – som görs i långpanna och täcks med

Läs mer »

Hallonmuffins med vit choklad

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Hallonmuffins med vit Hallomuffins med vit choklad. Super saftiga och goda.    10 st stora muffins Ingredienser 3,5 dl vetemjöl 3 ägg 1,5 dl

Läs mer »

Pitabröd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Pitabröd Brödet har många namn som lepinja, lepine, eller pitabröd som många av oss känner till ”kebab med bröd”. Hur som

Läs mer »

Burek på Balkas vis

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Burek med fetaost Burek är en frasig paj som är mycket vanlig i Balkan och Mellanöstern. Serveras oftast med yoghurt och

Läs mer »

Chokladpudding

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Chokladpudding Krämig, len och god chokladpudding. Enkelt att gör och god dessert som kan förberedas och stå i kylen kvällen innan

Läs mer »

Kyckling med risnudlar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Kyckling med risnudlar Kyckling med risnudlar och massa grönsaker. Så enkelt  lagar du en riktigt god asiatisk kycklingrätt, med lite hetta

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök