Krispig kycklingfilé panerad med cornflakes

Cornflakes kan man använda till mycket mer än bara frukost. Sen jag upptäckte att panera med Cornflakes köper jag nästa aldrig något annat att panera med det blir så otroligt gott. 

Doppa  i hemgjord chilimajonnäs.

Ingredienser:
  • Ca 500 g  kycklingfilé ( 3 st stora kycklingfiléer)
  • 5 dl cornflakes 
  • 2 ägg 
  • 1-2 dl olja till stekning 
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 msk oregano krydda
  • 0.5 msk allkrydda

Chilimajonnäs 

  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl olja naturell 
  • Nypa salt
  • 2 vitlöksklyfta 
  • 1 tsk samba eller 1/2 chilifrukt 
Gör så här
  1. Skär kycklingen i mindre bitar ( tänk att bitar inte är för tjocka).  Krydda med samtliga kryddor. 
  2. Lägg cornflakes i en fryspåse och krossa till smulor med händer eller med en kavel. Lägg cornflakes på en tallrik. 
  3. Lägg vetemjöl på en annan tallrik och krydda med salt och peppar.
  4. Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp det lätt.
  5. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och i sist i cornflakes.
  6. Värm upp olja i en  djup stekpannan , stek kycklingen i  ca 4 min. på varje  sida  ( testa så att kycklingen är genom stekta). Lägg dem sedan på hushållspappa för att olja ska sugas  upp. 
    Tips: Skulle du laga mycket och vill behålla filéerna varna och krispiga. Sätt ugnen på 100 grader och lägg dem på en ugnsgaller in i ugnen.
  7. Chilimajonnäs: Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, små droppar i början och sedan i en tunn stråle. Vispa tills den blir krämig konstisens. 
  8. Finhacka chill, pessar vitlöken och tillsätt i majonnäsen. Vispa en sista gång  så att allt blandas ihop. 

Senaste recept

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies Dessa chocolate chip cookies är en enklare variant som du inte behöva vänta. Blanda ihop degen rulla till kakor, grädda och njut.

Läs mer »

Färskpotatis

Färskpotatis i ugnen med västerbottensost (Sponsrad inlägg https://leilasgeneralstore.com/ ) Potatis är helt enkelt bäst son finns! Jag personligen älskar potatis i alla dessa former, speciell färska potatis. Har

Läs mer »

Operabakelser

Operabakelser Opera bakelse/tårta. Hasselnöt bottnar, kaffe-smörkräm och chokladganache. Den här operabakelse krävs tålamod, för den är kanska många steg att göra men det är värt!

Läs mer »

Dadlar-och hasselnötpraliner

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Dadlar-och hasselnötpraliner De här är så enkla och otroligt goda! Det som är bra dem dessa att dem inte innehåller socker,

Läs mer »

Ugnsbakad ris

Ugnsbakad ris med kyckling Ugnsbakad ris med kyckling på balkan vis. Den här risrätten är en Balkans marrätt som man kan tillaga på så många

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök