Krispig kycklingfilé panerad med cornflakes

Cornflakes kan man använda till mycket mer än bara frukost. Sen jag upptäckte att panera med Cornflakes köper jag nästa aldrig något annat att panera med det blir så otroligt gott. 

Doppa  i hemgjord chilimajonnäs.

Ingredienser:
  • Ca 500 g  kycklingfilé ( 3 st stora kycklingfiléer)
  • 5 dl cornflakes 
  • 2 ägg 
  • 1-2 dl olja till stekning 
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 msk oregano krydda
  • 0.5 msk allkrydda

Chilimajonnäs 

  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl olja naturell 
  • Nypa salt
  • 2 vitlöksklyfta 
  • 1 tsk samba eller 1/2 chilifrukt 
Gör så här
  1. Skär kycklingen i mindre bitar ( tänk att bitar inte är för tjocka).  Krydda med samtliga kryddor. 
  2. Lägg cornflakes i en fryspåse och krossa till smulor med händer eller med en kavel. Lägg cornflakes på en tallrik. 
  3. Lägg vetemjöl på en annan tallrik och krydda med salt och peppar.
  4. Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp det lätt.
  5. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och i sist i cornflakes.
  6. Värm upp olja i en  djup stekpannan , stek kycklingen i  ca 4 min. på varje  sida  ( testa så att kycklingen är genom stekta). Lägg dem sedan på hushållspappa för att olja ska sugas  upp. 
    Tips: Skulle du laga mycket och vill behålla filéerna varna och krispiga. Sätt ugnen på 100 grader och lägg dem på en ugnsgaller in i ugnen.
  7. Chilimajonnäs: Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, små droppar i början och sedan i en tunn stråle. Vispa tills den blir krämig konstisens. 
  8. Finhacka chill, pessar vitlöken och tillsätt i majonnäsen. Vispa en sista gång  så att allt blandas ihop. 

Senaste recept

Kanelbullar i långpanna

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube kanelbullar långpannan  Saftiga och fantastiskt goda kanelbullar långpannan  ”Amerikansk style”  kallas Cinnamon roll – som görs i långpanna och täcks med

Läs mer »

Hallonmuffins med vit choklad

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Hallonmuffins med vit Hallomuffins med vit choklad. Super saftiga och goda.    10 st stora muffins Ingredienser 3,5 dl vetemjöl 3 ägg 1,5 dl

Läs mer »

Pitabröd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Pitabröd Brödet har många namn som lepinja, lepine, eller pitabröd som många av oss känner till ”kebab med bröd”. Hur som

Läs mer »

Burek på Balkas vis

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Burek med fetaost Burek är en frasig paj som är mycket vanlig i Balkan och Mellanöstern. Serveras oftast med yoghurt och

Läs mer »

Chokladpudding

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Chokladpudding Krämig, len och god chokladpudding. Enkelt att gör och god dessert som kan förberedas och stå i kylen kvällen innan

Läs mer »

Kyckling med risnudlar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Kyckling med risnudlar Kyckling med risnudlar och massa grönsaker. Så enkelt  lagar du en riktigt god asiatisk kycklingrätt, med lite hetta

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök