Krispig kycklingfilé panerad med cornflakes

Cornflakes kan man använda till mycket mer än bara frukost. Sen jag upptäckte att panera med Cornflakes köper jag nästa aldrig något annat att panera med det blir så otroligt gott. 

Doppa  i hemgjord chilimajonnäs.

Ingredienser:
  • Ca 500 g  kycklingfilé ( 3 st stora kycklingfiléer)
  • 5 dl cornflakes 
  • 2 ägg 
  • 1-2 dl olja till stekning 
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar efter smak
  • 1 tsk paprikapulver 
  • 1 msk oregano krydda
  • 0.5 msk allkrydda

Chilimajonnäs 

  • 1 äggula
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 dl olja naturell 
  • Nypa salt
  • 2 vitlöksklyfta 
  • 1 tsk samba eller 1/2 chilifrukt 
Gör så här
  1. Skär kycklingen i mindre bitar ( tänk att bitar inte är för tjocka).  Krydda med samtliga kryddor. 
  2. Lägg cornflakes i en fryspåse och krossa till smulor med händer eller med en kavel. Lägg cornflakes på en tallrik. 
  3. Lägg vetemjöl på en annan tallrik och krydda med salt och peppar.
  4. Knäck äggen i en djup tallrik, vispa upp det lätt.
  5. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och i sist i cornflakes.
  6. Värm upp olja i en  djup stekpannan , stek kycklingen i  ca 4 min. på varje  sida  ( testa så att kycklingen är genom stekta). Lägg dem sedan på hushållspappa för att olja ska sugas  upp. 
    Tips: Skulle du laga mycket och vill behålla filéerna varna och krispiga. Sätt ugnen på 100 grader och lägg dem på en ugnsgaller in i ugnen.
  7. Chilimajonnäs: Vispa samman äggula, senap, vinäger och vatten. Tillsätt oljan under vispning, små droppar i början och sedan i en tunn stråle. Vispa tills den blir krämig konstisens. 
  8. Finhacka chill, pessar vitlöken och tillsätt i majonnäsen. Vispa en sista gång  så att allt blandas ihop. 

Senaste recept

Vaniljpannacotta med lemoncurd

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Vaniljpannacotta med lemoncurd   Vaniljpannacotta serveras med lemoncurd & cantuccini. Krämig, ljuvlig och vacker,  pannacotta är en av de bästa efterrätterna

Läs mer »

Krofne- munkar

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Krofne-munkar Krofne är typ samma som munkar fast lite godare. Jag har valt att inte fylla mina munkar med någon fyllning,

Läs mer »

Yakiniku

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Yakiniku https://youtu.be/5vQS4c3k8xs Yakiniku är ett japanskt rätt  som går hem hos många. Smakrik och otroligt snabblagad rätt,  passar både till vardags som

Läs mer »

Morotskaka med valnötter

info@zofiaskok.se Instagram Facebook Youtube Morotskakan med valnötter. Otroligt god, saftig och smakrikt Morotskakan med valnötter.  10-12 bita  Ingredienser: 4 dl finrivna morötter ( 3 st lagom

Läs mer »

Äppelkaka med havrecrunch

Äppelkaka de luxe Äppelkaka med karamelliserade äpplen och fylld med  havrecrumbe.  Så saftig på insida och crashig övan på och en härlig smak av kardemumma. 

Läs mer »

Copyright 2019 © Zofias Kök